PLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK CRNO - BIJELI), grupa autora

PLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK CRNO – BIJELI), grupa autora

SKU: W-0642

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak: 

Udžbenik „Planiranje zračnog prijevoza“ sustavno obrađuje osam sadržajnih cjelina. Prvi dio sadrži analizu i ocjenu razvoja zračnog prometa u svijetu s trendovima promjena koji su okvir za odabir optimalnog poslovnog modela zračnog prijevoznika. Drugo poglavlje uključuje detaljnu razradu ključnih pokazatelja uspješnosti zračnih prijevoznika. Sljedeće poglavlje s detaljnim prikazom pokazatelja produktivnosti zrakoplovne kompanije prirodno se nastavlja na prethodnu sadržajnu cjelinu opisujući i suvremene modele ukupne produktivnosti. Ključne sadržajne cjeline u četvrtom i petom poglavlju fokusirane su na planiranje i strategiju zrakoplovne kompanije, a posebno su izdvojeni temeljni procesi planiranja koji se odnose na flotu zrakoplova, red letenja, planiranje posada zrakoplova i optimalne potrošnje goriva. Da bi prikaz komponenata planiranih sadržaja u zračnom prijevozu bio kompletiran, obrađena su i poglavlja o sustavima za upravljanje prihodima, modelima profitabilnosti ruta te na kraju i prigodnim prognozama razvoja zračnog prijevoza u svijetu, Europi i u Hrvatskoj Svako poglavlje završava s primjerima iz prakse, koji zaokružuju cjelovitost opisanih poslovnih procesa i aktivnosti.

Bilješka o autorima: 

Mirko Tatalović rođen je 1950. godine u Drežnici, Ogulin, Hrvatska. Na Prometnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1974. godine., a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1975. godine. Poslijediplomski studij pohađa na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci, gdje magistrira 1989. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Prometno-tehnološki čimbenici optimalizacije produktivnosti zrakoplovne tvrtke“ obranio je 2004. godine na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. 

Ivan Mišetić je rođen 1961. u Pločama. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i diplomirao je 1983. godine. Magistrirao je s temom Marketing putničkih agencija, a doktorirao s disertacijom Upravljanje marketingom zrakoplovnih tvrtki. 

Jasmin Bajić, dipl. oec., rođen je 1959. godine u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao je 1983. godine. 

Trenutačno je doktorand na doktorskom studiju poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Navedeni su autori knjige „Menadžment zrakoplovne kompanije“ u nakladi Mate d.o.o. iz 2012. godine. 

Ključne riječi:
 Zračni prijevoz, zrakoplovna kompanija, planiranje, strategija, pokazatelji uspješnosti, produktivnost, profitabilnost.

Naslov: Planiranje zračnog prijevoza (tisak crno – bijeli)
Autor: Mirko Tatalović, Ivan Mišetić, Jasmin Bajić
Broj stranica: 362
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-243-087-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.