INTERMODALNI SUSTAVI U TRANSPORTU I LOGISTICI (U BOJI), Grupa autora

INTERMODALNI SUSTAVI U TRANSPORTU I LOGISTICI (U BOJI), Grupa autora

SKU: W-1369

51,76  (389,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Kroz ovaj sveučilišni udžbenik obrađena je tema sustava intermodalnog prijevoza s aspekta njegovih osnovnih dionika, resursa i aktivnosti, gdje se kroz detaljno prikazivanje pojedinih tehnologija ukazuje na značaj, ulogu, potrebu, ali i probleme daljnjeg razvoja intermodalnog prijevoza. Sadržaj udžbenika čine cjeline koje studente uvode u osnovne pojmove i funkcije prijevoznog sustava, definiranje elemenata sustava intermodalnog prijevoza i njegov povijesni razvoj, nakon čega slijedi detaljno opisivanje tržišta usluga (dionici i organizacija), resursa (prijevoznih, prekrcajnih, informacijskih) i aktivnosti u sustavu intermodalnog prijevoza (pregled osnovnih tehnologija). Posebno se obrađuju terminali intermodalnog prijevoza kao najznačajniji infrastrukturni elementi sustava, zatim konkurentnost intermodalnog prijevoza i njegova uloga u suvremenim lancima opskrbe, i naposljetku rizici u intermodalnom prijevozu kao sve značajniji čimbenik koji utječe na izbor transportne usluge.

 

Bilješka o autorima:

Nikolina Brnjac rođena je 1978. godine u Karlovcu. Od 2002. je zaposlena na Fakultetu prometnih znanosti gdje je 2009. godine stekla akademski stupanj doktora znanosti. Kao izvanredni profesor bila je Voditeljica katedre za intermodalni transport. Od 2015. do 2017. godine radila je kao ekspert evaluator za Europsku Komisiju iz područja logistike i transporta. Bila je državna tajnica za promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture od 2017. do 2019. nakon čega je prešla u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na dužnost državne tajnice za suradnju s Europskim parlamentom. Od 2020. godine je ministrica turizma i sporta u istoimenom Ministarstvu. Sudjelovala je kao istraživač/voditelj na brojnim EU i domaćim projektima, napisala je dva sveučilišna udžbenika i preko 60 znanstvenih radova.

Violeta Roso rođena je 1970. godine u Stuttgartu, Njemačka. Izvanredna je profesorica te voditeljica Odsjeka za upravljanje uslugama i logistiku, Sveučilišta tehnologije Chalmers u Švedskoj, gdje predaje na magistarskim i poslijediplomskim studijima. Istražuje suhe luke od 2003. godine, a danas je vodeći istraživač u tom području s brojnim visoko citiranim publikacijama. Glavna je urednica World Review of Intermodal Transport Research; gost urednik za časopise Maritime Economics and Logistics i Transport Geography; te član uredničkog odbora u brojnim časopisima o prometu. Od 2019. članica je Znanstvenog vijeća za promet pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Marinko Maslarić rođen je 1976. godine u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu tehničkih nauka, Departman za saobraćaj u Novom Sadu. Od 2005. godine zaposlen je na Fakultetu tehničkih nauka Sveučilišta u Novom Sadu. Trenutno je u nastavnom zvanju izvanrednog profesora i voditelj Katedre za logistiku i intermodalni transport. Napisao je preko 100 znanstvenih radova, jednu monografiju, jedan sveučilišni udžbenik u sudjelovao u preko 20 nacionalnih i internacionalnih znanstveno istraživačkih projekata.

Snežana Tadić, izvanredna profesorica, rođena je u Nikšiću, Crna Gora. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je stekla sva nastavna zvanja. Znanstvena područja u kojima ima zapažene rezultate su Intermodalni transport, Logistički centri i City logistika. Autorica je pet knjiga, tri udžbenika i dvije monografije, dva poglavlja u međunarodnim monografijama i preko 140 radova. Sudjelovala je u izradi 33 studije i projekta. Jedan je od osnivača i članica Savjeta za city logistiku Privredne komore Srbije.

Ključne riječi: cestovno-željeznički prijevoz; integracija; intermodalni prijevoz; kontejner; multimodalnost; teretna jedinica; terminali; TEU; prometni sustav.

Link:

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Intermodalni sustavi u transportu i logistici (u boji)
Autori: izv. prof. dr. sc. Nikolina Brnjac, izv. prof. dr. sc. Violeta Roso, izv. prof. dr. sc. Marinko Maslarić, izv. prof. dr. sc. Snežana Tadić
Broj stranica: 390
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-243-128-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.