PAPINA TAJNA, Dariusz Tomasz Lebioda

PAPINA TAJNA, Dariusz Tomasz Lebioda

SKU: WRDH-000005

10,62  (80,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Ova knjiga koja je pred nama, drugačija je od brojnih monografija napisanih o papi Ivanu Pavlu II. Ona je s jedne strane osobno svjedočanstvo što u sebi sadrži pečat poljskoga nacionalnoga iskustva teške povijesti i veličine vjere, a s drage strane, ova knjiga neprestano ukazuje na neobične događaje, na koincidencije i nagovještaje koji upućuju na to da je pontifikat Ivana Pavla II. doista nešto posebno.

Papa je namjesnik Isusa Krista i nasljednik Petra, prvaka apostolskoga zbora. On je nasljednik onog istog slaboga čovjeka i velikoga vjernika koji na Genezaretskom jezeru, u susretu s Uskrslim, reče: Isuse, ti znaš da te volim! I Ivan Pavao II., ponavlja pred očima svega svijeta, Bogu svojemu i Gospodinu; “Ti znaš da te volim!” I okrećući se ljudima današnjice jakim glasom iz dna duše dovikuje i naviješta: “Ljudi, Bog vas voli! Bog je radi vas došao na svijet, utjelovio se od Djevice Marije i postao čovjekom, raspet, umro i pokopan, uskrsnuo od mrtvih i sjedi zdesna Bogu! On vas poziva u svoje zajedništvo ljubavi, u kojem se ostvaruje sav smisao ljudskoga postojanja’.


Bilješka o piscu:

Dariusz Tomasz Lebioda, suvremeni je poljski pjesnik, prozaist, esejist, književni i likovni kritičar, rođen 23. travnja 1958. u Bydgoszczy, u Poljskoj. Doktorirao je na Gdanjskom sveučilištu 1994. Predavač je u Zavodu za povijest poljske književnosti XIX. st. pri Višoj pedagoškoj školi u Bydgoszczy. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada za pjesničke zbirke Najnowszy testament, 1983,, Pole umierajacej kraski, 1988., a Wiersze wybrane, zbirka izabranih stihova objavljena 1990., proglašena je najboljom pjesničkom zbirkom godine. Zapažen uspjeh postigle su faktografske knjige Tajemnice žycia Karola Wojtyly 1991. i Tajemnica papieža, 1997. Prevođen na hebrejski, arapski, grčki, španjolski, engleski, estonski, ukrajinski i hrvatski. Zastupljen u dvadesetak antologija pjesama u zemlji i inozemstvu.


Naslov: PAPINA TAJNA
Autor: Dariusz Tomasz Lebioda, s poljskog prevela Jadranka Nemeth-Jajić
Broj stranica: 256
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2000.
ISBN: 953-98208-0-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.