OSOBNOST UČENIKA I UČENJE - PODRŽAVAJUĆA ATMOSFERA RAZREDA

OSOBNOST UČENIKA I UČENJE – PODRŽAVAJUĆA ATMOSFERA RAZREDA

SKU: WPPR-150016

6,64  (50,03 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Škola ima obrazovne, ali i odgojne zadatke. Jedan od najvećih zadataka je stvoriti odnos u kojem će se učenici osjećati prihvaćenim kao osobe. Zato je danas je važno razvijati socijalne vještine, zajedništvo, toleranciju i razumijevanje. Razvijanjem ovih vještina stvaramo preduvjete za uspješno poučavanje, provodimo metode i aktivnosti koje će svim učenicim omogućiti podjednake startne osnove za napredovanje i učenje. Otkrivanjem profila dominacije, stilova učenja svaki učitelj može pomoći svojim učenicima u učenju. Brojnim aktivnostima kod planiranja učenja na satu, može svakom učeniku pomoći da uči kako mu najviše odgovara. Kroz razne izvannastavne aktivnosti učenici mogu razvijati kreativno i kritičko mišljenje, mogu naučiti kako opuštanjem razviti bolju suradnju, toleranciju, zajedništvo, smanjiti stres, prepoznati emocije i naučiti upravljati njima. Učiteljima je na raspolaganju literatura u kojoj su opisana brojna iskustva, istraživanja i savjeti priznatih stručnjaka iz psihologije, pedagogije, znanosti o mozgu (tehnikama učenja), s ciljem kako pomoći djeci u učenju. Da bi se provodile takve metode učitelj ne mora biti stručnjak iz tih područja. Ipak, za takav rad s djecom treba puno osobnog usavršavanja, vremena i entuzijazma. Rezultati dolaze sporije, ali dokaz su da se trud „isplati“.

Bilješka o autorici:

Anica Janković , nastavnik razredne nastave u zvanju mentora s dužim radnim iskustvom.

Ključne riječi:
Profili dominacije, stilovi učenja, akcijska istraživanja, BrainGym, opuštanje, izvannastavne aktivnosti, kreativno mišljenje, vještine razmišljanja


E-mail:
Anica Janković

Naslov: Osobnost učenika i učenje – Podržavajuća atmosfera razreda
Autor: Anica Janković
Broj stranica: 76
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-203-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.