Nova imena danima

Nova imena danima

SKU: WPOZ-110037

7,96  (59,97 kn)

Autor: Nina Slišković

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Pisati o ljubavi danas je glupo, jer život je brz, kažu, i ljudi nemaju vremena. Pisati o ljubavi danas jednako je kao i pisati o njoj prije sto ili nekoliko stotina godina, satkanih od nekih bivših danas. Život je brz koliko je brza njegova najsporija komponenta. Srce. A srce, bilo ono tahikardično ili bilo kakvo drugo, je čudna biljka. Ili kaktus (nisam siguran). U ontološkom smislu, s aspekta evolucije, jednako je slijepom crijevu. Ne bi mu pomogla ni najbolja dioptrija, ni laserska operacija njegove točke gledanja. E pa, kad već ne možemo protiv njega, valja nam onda po njemu naštimati vremena u kojima se događamo, odrediti dužinu svojih koraka i dati neka svoja, nova, imena danima.
To je učinila i Nina. Ukrala ih je od same sebe i okovala ih koricama, ali ne i zarobila. Ljubav, kao ljubav, puna je općih mjesta i tišine. Nina svoju tišinu vješto konstruira i smije se najglasnije na svijetu. Ona je obavila svoj dio posla s tim izvanrednim predmetom. Ona je pokušala. A vi, koji će te tek pronaći svoje riječi među njenim slovima, čim držite ovu knjigu u ruci, uspjeli ste. Čestitam.
– Antun Domazet

Bilješka o autorici:

Nina Slišković rođena je 8. listopada 1988. godine u Splitu. Odrasta u skladnoj obitelji uz mamu Anku, tatu Davora i sestru Petru. U rodnome gradu završava osnovnu i srednju školu, a potom upisuje fakultet u Zadru. Danas je apsolventica na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti.
Na svakom koraku upoznaje ljude koji na nju svakako ostavljaju traga, a s kojima je dijelila od igara s vodom i blatom do studentskog stana, knjiga, priča, neprospavanih noći, sretnih i onih malo manje sretnih dana. Neke od pjesama ove zbirke posvećene su upravo njima.
Pjesme objavljuje u časopisima Zarez, Split mind, Avangrad i Balkanski književni glasnik.
Nova imena danima prva je njezina objavljena zbirka, no svakako ne i posljednja jer Nina Slišković ima, kako sama kaže, po jednu želju za svaku trepavicu.

Ključne riječi: Imena, dani, poezija, ljubav, srce

E-mail: Slišković Nina
Naslov: Nova imena danima
Autor: Nina Slišković
Broj stranica: 94
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-7595-59-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.