KINO BOSNA, Zlatko Lukić

KINO BOSNA, Zlatko Lukić

SKU: WPRZ-100019

9,29  (70,00 kn)

Autor: Zlatko Lukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:
”Kino Bosna” je snažan, dubok i dirljiv roman koji će vas potaknuti da preispitate svoje prioritete u životu. U romanu je prikazan razvojni put osobe koja je opčinjena filmom tj. kinom.
U motu romana autor ističe: “Život je kino” – ali pročitavši roman do kraja kao da je htio reći u smislu poslovice: Bosna je kino. Poglavlja su naslovljena po terminima kino predstava: pretpremijera, zatvorena projekcija, premijera, repriza itd… Skoro filmskim jezikom kao da piše scenarij, roman vrvi od dijaloga, ali i slikovitost . Pred nama se odvija film, a u zadnjem dijelu doista postoji mali scenarij za kratkometražni film: “Cvrčak i mrav. I ovdje je prisutna primjetna doza humora, ali onog ironičnog, na granici sarkazma, kojim autor želi nadići stravične scene ratnih zločina kojima je bio svjedok. Na momente vrlo potresan, ali veličanstven roman donosi snažne slike do sada rijetko viđene. Podsjeća nas da trebamo cijeniti ljude koji su nam važni i veseliti se stvarima na koje smo zaboravili, živjeti život.

Bilješka o autoru:
Zlatko Lukić (11.2.1953. Zagreb) do 1992. živio u Banjaluci, a od 1992. u Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i sada u Hrvatskoj.
Izvedene drame: “Crveni kesten”, “Djeca noći”, “Hibernatori”.
Objavljeni romani: “Antigona Bosanska”, “Tajna knjiga”, “Progonstvo”, “Posrtanje knjige”, “Karađoz”, “Kino Bosna” (svaki naslov je tiskan u dva izdanja), i “Katarza”.
Ostalo: “Bosanska sehara” (poslovice i fraze u BiH), “Geneza Bošnjaka” (esej), “Anatomija zla na Balkanu” (esej)
Nagrade: Pjesma “Moja naiva”, nagrada Književne omladine za poeziju BiH 1975, Pripovijetka “Njih dvojica” nagrada “Oslobođenja” za novinska priču 1978, Drama “Djeca noći”, nagrada za originalni dramski tekst, Travnik 1982. Roman “Katarza”, nagrada za najbolji roman, Kreševo, 2007.
Uvršten u antologiju bh pripovijetke 1979. u redakciji časopisa “Život” s pričom “Golubovi ne umiru”.

e-mail: Zlatko Lukić
web: www.zlatkolukic.com

Naslov: KINO BOSNA
Autor: Zlatko Lukić
Broj stranica: 144
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2010.
ISBN: 987-953-7595-14-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.