NOTES ON WRITTEN COMMUNICATION IN MARINE ENGINEERING, Borucinsky Mirjana i Kegalj Jana

NOTES ON WRITTEN COMMUNICATION IN MARINE ENGINEERING, Borucinsky Mirjana i Kegalj Jana

SKU: W-1070

9,95  (74,97 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Priručnik `Notes on written communication in marine engineering` nudi smjernice za učinkovito poslovno dopisivanje na engleskome jeziku u brodostrojarstvu. Pisana komunikacija na engleskome jeziku osobito je važna u domeni brodostrojarstva, no naslovi koji se bave upravo tom tematikom vrlo su rijetki. Stoga je ovaj priručnik doprinos opisu teorijskog i praktičnog aspekta uporabe stručnog engleskog jezika i to posebice u pisanoj komunikaciji u području brodostrojarstva. Priručnik polazi od kritičke analize smjernica koje upućuju na jezične vještine koje brodostrojari moraju posjedovati na engleskome jeziku kako bi svoj posao obavljali učinkovito. Ističe se da postoji potreba za većim brojem sati koje bi valjalo posvetiti podučavanju engleskoga kao drugog jezika za polaznike brodostrojarskih programa pri obrazovnim ustanovama u pomorstvu te tečajevima na kojima bi časnici stroja mogli obnoviti svoje znanje engleskoga jezika. Nadalje, naslov nudi teorijske postavke komunikacijskog procesa te posebice naglašava razliku između pisane i govorne komunikacije. Također predlaže nekoliko modela komunikacije važnih za podučavanje jezika i interkulturalnih kompetencija. Središnji dio priručnika donosi jezične smjernice za učinkovitu pisanu komunikaciju temeljene na analizi korpusa autentičnih poruka elektroničke pošte iz svakodnevne brodostrojarske prakse. U priručniku je navedeno više od 300 primjera rečenica autentične korespondencije te nekoliko desetaka izvornih e-poruka koji mogu poslužiti studentima brodostrojarskog smjera, časnicima stroja za učinkovito dopisivanje te profesorima visokih pomorskih učilišta u pripremi i oblikovanju nastavnoga sadržaja. Stoga je ovaj priručnik i doprinos nastavi stranog strukovnog jezika.

Bilješka o autoricama:

Mirjana Borucinsky docentica je pri Katedri za strane jezike Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Podučavanjem engleskoga i njemačkoga jezika struke bavi se 10 godina. Područja njenog znanstvenog interesa obuhvaćaju korpusna istraživanja jezika i jezika struke, sintaksu te znanost o prevođenju.
Jana Kegalj asistentica je pri Katedri za strane jezike Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Podučavanjem engleskoga jezika u struci i stručnim prevođenjem bavi se gotovo 15 godina. Područja njenog osobnog znanstvenog interesa tiču se primijenjene lingvistike i znanosti o prevođenju.

Ključne riječi: jezik brodostrojarske struke, pisana komunikacija, korpusno utemeljena analiza

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Notes on written communication in marine engineering
Autorice: Borucinsky Mirjana, Kegalj Jana
Broj stranica: 136
Nakladnik: Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-165-132-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.