NEBOSKLONI, Đuro  Jelović

NEBOSKLONI, Đuro Jelović

SKU: W-0451

6,64  (50,03 kn)

Autor: Đuro  Jelović

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Knjiga je sastavljena od četiri ciklusa:

1. Glagoljaš hrvatski,
2. Treptaji,
3. Tragovi,
4. Hrastovi.

Tematika je domoljubna, od propitivanja osnova hrvatskoga jezika kroz povijest do naših dana u stvaranju suvremene neovisne države Hrvatske; posebni motivi su tragovi – olovno vrijeme komunizma i, suvremeni motivi domovinskoga rata. Stilska obilježja: slobodan stih; refleksija, simbolika, unutarnji monolog, riječ u osnovi i dubini…

Bilješka o autoru:

Rođen i odrastao u Slavoniji, školovao se i živio na hrvatskom Jadranu i u hrvatskoj metropoli, sada sam u Hrvatskom zagorju. ( Vrbanjac sam rođen u Bošnjacima, kuća mi je u Pos. Podgajcima, a živim u Hrvatskom zagorju.)

Do sada sam objavio knjigu pjesama Sunce u brazdi.Objavljujem u raznim zbornicima poeziju i prozu; recenzije u knjigama. Ne ću nabrajati sve časopise, novine, zbornike u kojima sam objavljivao, ali ne mogu zaobići: HKR Marulić; časopis Vrabac; Susret riječi, Bedekovčina; Pjesmom protiv zaborava, Vukovar; Došel bum v Bistricu, Marija Bistrica; Hod se nastavlja, Marija Bistrica; Haiku zbornik, Ludbreg…

U antologiji Balada o vukovarskoj ruži objavljena mi je pjesma Vukovar 1991. koja je i u ovoj knjizi.

Član sam Varaždinskog književnog društva, suosnivač Ivanečkog pjesničkog kruga, član Društva hrvatskih književnika Sv. Jeronim, bio sam i član Hrvatskog haiku društva. Urednik sam bio nekih eminentnih zbornika, (Marija Bistrica, ivanec…)

A štovanom štiocu želim da u mojim kazivanjima nađe makar jedan stih za svoju dušu, i to će biti dovoljno.

Ključne riječi: Hrastovi, Vukovar, nebosklon, tragovi, istina, pismo, prijatelji, libertas; poezija, more…

E-mail: Đuro Jelović 

Naslov: Neboskloni
Autor: Đuro Jelović
Broj stranica: 92
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-266-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.