MOST OD OBLAKA, Katica Badovinac

MOST OD OBLAKA, Katica Badovinac

SKU: W-0966

10,62  (80,02 kn)

Autor: Katica Badovinac

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Kada čovjek na dar dobije život, on može uzeti taj dar i živjeti svoju svakodnevicu ne pitajući ništa. Katica Badovinac nije od te vrste. Ona intuitivno osjeća da naš komadić života nije sve što smo dobili. On je dio velike cjeline koja seže duboko u povijest čovječanstva koju naraštaji nose u neprekinutom lancu kolektivne svijesti, u kojoj još postoje brojni naši predci čije gene nosimo, nesvjesni života koje smo, možda, nekada živjeli. Dubok je taj put u prošlo, zastrt je tamom, ali je čvrst i neopoziv. Ne pripada materijalnom svijetu, sav je od imaginacije, titraja i oblaka. Do njega ne voze vlakovi, samo misao, smjela i slobodna do njega dolazi. Obnavljamo li se životima i koliko često, samo je pitanje uma i filozofskih spekulacija. Osjećajući se tijesno u svojoj koži, Katica Badovinac kroči mostom od oblaka da bi iz zgusnute, zamagljene prošlosti prenijela lica, osjećaje i zbivanja.
Njezina je poezija zanimljiva. Vodi u vrijeme velikih povijesnih prevrata, na putove rimskih legija, u batonske ratove, provale Tatara, Avara i Hrvata. Pred našim očima uskrsavaju čuveni likovi koji su nečim pozitivnim ili negativnim zadužili čovječanstvo, a naši predci bijahu njihovi suvremenici. Srećemo i bezimene, prošle ljude čije gene nosimo i čijoj sposobnosti preživljavanja zahvaljujemo današnje živote. Njihov smo slijed i njihova reinkarnacija.

Divlja, naga i raščupana putove
si probijala neprohodnim vrletima,
u potrazi za hranom nove si krajeve
otkrivala, čudila se gromu i munjama,
u Altamirskoj spilji svijala si ležajeve.

 Bilješka o autoru/autorici:

Katica Badovinac rođena je 1954. godine u pitoresknom bilogorskom mjestu Ribnjačka, pored Bjelovara. Od 1955. živi u Zagrebu gdje se školovala i po struci je ekonomistica. Nekoliko je godina živjela i radila u Londonu.

Poeziju u različitim formama piše od srednjoškolskih dana, a od 2016. intenzivno objavljuje na portalima „Očaravanje“, „Pesem.Si“ i „Poezija Online“, te u časopisu za objavu poezije „Sapphoart“, čiji je stalni član.
Pjesme su joj objavljene u petnaestak međunarodnih poetskih zbornika. Zbirka „Most od oblaka“ je njezina prva samostalna zbirka poezije.

BILJEŠKA O UREDNIKU: Marija Juračić, profesorica kroatistike i germanistike vodi portal za objavu poezije“Očaravanje“. Objavila je nekoliko zbirki poezije te sedam romana od kojih su dva prevedena i objavljena u Njemačkoj.
Uredila je i lektorirala niz knjiga različitih autora.

Ključne riječi: Lirika

E-mail: Katica Badovinac 

 

Naslov: Most od oblaka
Autor: Katica Badovinac
Broj stranica: 164
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-336-622-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.