MORNARIČKA AKADEMIJA– CIVILNI ZNAČAJ VOJNE USTANOVE, Ana Alebić-Juretić

MORNARIČKA AKADEMIJA– CIVILNI ZNAČAJ VOJNE USTANOVE, Ana Alebić-Juretić

SKU: W-1010

10,62  (80,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Iz recenzije Akademika Prof.dr.sc. Nenada Trinajstića, dipl.ing

Knjiga daje malo poznatu povijest ustanove te uvid u znanstvenu djelatnost profesora Akademije na području prirodoslovnih ispitivanja Rijeke, Kvarnerskog zaljeva pa i Jadranskog mora, o kojoj se do sada malo znalo te relevantnost njihova rada u svjetskim razmjerima.

Kroz obradu dostupnih arhivskih podataka i originalne literature, rad predstavlja znanstveni doprinos u području povijesti prirodnih znanosti i obrazovanja, ne samo u Rijeci i u Hrvatskoj, već i u srednjoj Europi.

Bilješka o autorici:

ANA ALEBIĆ-JURETIĆ, dipl.ing. kemije i redovita profesorica Medicinskog fakulteta u Rijeci (sada u mirovini). Rođena je u Rijeci gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Studij kemijske tehnologije završila je u Zagrebu, gdje je magistrirala na tadašnjem Centru za postdiplomske studije, a doktorirala na Institutu Ruđer Bošković Sveučilišta u Zagrebu. Postdoktorski studij obavila je na Fraunhoferovom Institutu za toksikologiju i aerosole u Hannoveru, a kao gostujući znanstvenik i nastavnik boravila je kraće vrijeme u Nizozemskoj i Sloveniji. Zadnji studijski boravak provela je u Beču kao dobitnik Richard Plaschka stipendije i ova je knjiga rezultat tog boravka. Bila je sudionik i voditelj nekoliko međunarodnih projekata, te je objavila osamdesetak znanstvenih i stručnih radova, uglavnom iz područja atmosferske kemije i spektroskopije, čime se bavila gotovo čitav radni vijek u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo u Rijeci, ali i povijesti prirodnih znanosti u Rijeci što je postao predmet njenog interesa zadnjih dvadesetak godina.

Ključne riječi: Mornarička akademija , Rijeka, prirodne znanosti, Emil Stahlberger, Peter Salcher, Josef Koettstorfer, analiza vode, meteotsunami

E-mail: Ana Alebić-Juretić Kontakt 2

 

Naslov: Mornarička akademija– Civilni značaj vojne ustanove
Autor: Ana Alebić-Juretić
Broj stranica: 134
Nakladnik: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-7957-85-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.