MOJI  SANJI, Tea  Superina

MOJI SANJI, Tea Superina

SKU: W-0633

7,96  (59,97 kn)

Autor: Tea Superina

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

“Kad sam uzeo u ruke Teine pjesme, odmah na prvu me je Tea oborila s nogu. Djevojka sa cerebralnom paralizom koja ne može bez tuđe pomoći, puna je duha, puna života. Njezine pjesme su dokaz da, kad smo suočeni s nekim problemom, Bog nas nagradi posebnim darom. Teu je nagradio da sve što doživi i proživi ima tu moć i sposobnost pretvoriti u prekrasne „štorije“ pjesme koje razgaljuju dušu. Tea jednostavno piše o svom svakodnevnom životu, o čekanju, strpljenju, prirodi, ljudima koji je okružuju i o samoj sebi.

Tea je dokaz da se sve životne nedaće mogu prebroditi, samo treba imati volje i unutarnje snage. Mlada pjesnikinja je imala tu sreću da je okružena ljudima koji je neizmjerno vole i pružaju joj potpunu potporu. Tako je i nastala ova mala, ali hvalevrijedna zbirka MOJE SANJE (MOJI SNOVI). Rekao bih da su to Teine priče (štorije) života, te pjesme su jednostavnim rječnikom govoreći PRIČE TEINOG uzbudljivog života, punog događanja.

Teu ništa nije moglo spriječiti da ostvari svoj san i objavi svoju prvu zbirku pjesama. Mlada djevojka bistroga uma obožava svoje ‘ČA’ svoj čakavski jezik na kojem se najbolje i izražava, ona je jedna od čuvara naše čakavštine, voli ono i izražava, ona je jedna od čuvara naše čakavštine, voli ono svoje iskonsko, kako ju je mater učila i kako se još na sreću govori u okolici Rijeke. Bilo mi je zadovoljstvo i velika čast zavirit u tvoju dušu Tea, jer pjesme su izvor duše. Vidi se da su pjesme tekle same od sebe, bez puno mudrovanja, to je pravo pjesničko blago koje treba zabilježiti za buduća pokoljenja. Draga Tea, mnogi ‘velikani’ pjesništva bi se mogli ugledati na tebe, trebali bi zaviriti u svoje duše. Mnogi to čine, mnogi misle da čine, ali se varaju, samo naklapaju k’o domaću zadaću. Draga moja pjesnikinjo, tvoje riječi su izraz dubine tvoje duše i neiskvarenog srca. Želim ti još puno lipih ‘ŠTORIJA’ , ti samo bilježi i skupljaj svoje misli, događaje pa se vidimo u drugoj tvojoj zbirci pjesama – između novih korica. Neka ti je sa srećom, na mene možeš uvijek računati, sve (ča)što je u mojoj moći, moja malenkost će ti doći u susret i pomoći.”

– Tvoj obožavatelj, prijatelj, pjesnik: Miroslav(Mirko) Borić

Bilješka o autorici:

Tea Superina je rođena 17. 11. 1985. u Rijeci. Ima cerebralnu paralizu koja je ni u čemu ne sputava. Završila je osnovnu školu u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci.

Kada je Tea imala samo 9 mjeseci, tata Luciano je poginuo i od tada ona i mama Vesna žive same. Vedra i vesela djevojka koja se kreće pomoću kolica ne predaje se sudbini i nikad se ne žali. Tea i mama Vesna članice su maškarane grupe „Čiket“ i ne izostaju s riječkih karnevalskih događanja.

Tea je svestrana. Prisutna je na svim važnim događanjima.

Rado posjećuje kazališne predstave. Vatrena je navijačica nogometnog kluba Rijeka.

Aktivna je u svojoj Udruzi osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom. Zainteresirana je za sve aktivnosti koje se u Udruzi događaju. Pjeva u vokalnoj skupini.

Zapaženi su njeni radovi u glini, kao i uradci nastali u likovnoj radionici. Ističe se i u dramskoj radionici te vrijedno uči engleski jezik. Članica je renomirane plesne skupine „Magija“ s kojom nastupa u gradu Rijeci, okolici, Istri te u Zagrebu.

Njena razmišljanja i savjeti pomažu prijateljima na psihološkoj radionici.

Poticaj za ulazak u svijet pisanja potaknut je dolaskom asistentice Anđe Šimić uz koju je Tea zakoračila u svijet poezije.

Poticajna poruka koju Tea šalje je: život treba prihvatiti, predivan je i poticajan, uživajmo u njemu!

Uvodne riječi Anđe Šimić:

Putujući vlakom života prije četiri godine ušla sam u vagon u kome sam nešto više od tri godine „putovala“ s Teom. Kako je Tea djevojka sa cerebralnom paralizom, bila sam njena asistentica. Pomažući joj, otkrivala sam jedan, meni do tada nepoznati svijet, shvaćajući jedinstvenost svakog ljudskog bića i povezanost cijelog ljudskog roda u jednu cjelovitu priču primanja i davanja ljubavi kakvu je Bog namijenio svoj svojoj dječici.

Kako smo dosta razgovarale o emocijama i o njihovoj važnosti izražavanja u svakodnevnom životu, kao i prihvaćanju problema koji su sastavni dio života, i naravno zabavno pronalaženje rješenja, tako je „teta“ poezija otkrivala svoje lijepo lice Tei.

A onda je i mene iznenadila!

Rođena sam u BiH i ne znam ništa o čakavštini koja je Teino neprocjenjivo blago. I tako je Tea, ovaj put meni, otkrivala svoje blago i naučila me nove jezike ljubavi.

Mali jedinstveni biser, „ Moji sanji“!

Neizmjerno sam zahvalna dragom g. Miroslavu Boriću koji ga je vidio i odlučio pokazati drugima koji će biti „počašćeni ovim snovima koje je jedna školjkica iznjedrila malim biserom“.

Naše putovanje životom i dalje traje, iako više nismo u istom vagonu, a o ljepoti susreta dvaju ljudskih bića svjedočit će sva pohranjena sjećanja kao i ova knjižica!

TEA, DRAGO MI JE DA SAM TE UPOZNALA .
SVIJET BI BIO SIROMAŠNIJI DA TEBE NEMA!!!!

Naslov: MOJI SANJI
Autorica: Tea Superina
Broj stranica: 48
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-402-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.