MELANKOLIJA, Jelena Šafarić

SKU: W-1504

16,00  (120,55 kn)

Autor: Jelena Šafarić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Ella Hasel, urednica bloga Knjiški recenzeRAJ, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Teško je nekome tko ne čita opisati zašto volite čitanje. Teško je nekome tko ne razumije poeziju opisati što u njoj vidite. Kako kroz nju osjećate. Što iz nje (na)učite. Na koji ju način razumijete. Kako kroz nju, zapravo, živite.

Jer, poezija je takva. Svaka ju osoba osjeća i razumije na svoj način, a nitko iz nje ne (na)uči jednako. Ona je svačija učiteljica. Učiteljica života. Ljubavi. Sreće. Blagostanja.

I zato, želim svim čitateljima da u ovoj zbirci poezije nauče nešto novo. Da upoznaju dio sebe kojeg dotada nisu poznavali. Da urone u sasvim novi svijet; ružičastiji, ljepši i iskreniji, nego što je ovaj naš.

Ana Kolar, autorica bloga Blogledalo, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Rijetki od nas nisu doživjeli ljubavnu bol. Ako takvih pak ima vjerojatno nisu doživjeli ni ljubav, a to je tek tragično.

U svojoj zbirci Melankolija Jelena nas podsjeća na sve što može poći po zlu, kako nas mogu razočarati, slomiti nam srce i ostaviti nas da se s boli nosimo sami.

U njenim stihovima često nailazimo na solilokvije koje smo i sami vodili milijun puta. Pročitat ćemo mnoga pitanja na koja ni mi ni Jelena nikad nismo dobili odgovor no, tu će nam Jelena, ako to nismo sami shvatili, pokazati da život možemo nastaviti bez tih odgovora.

Ljubav nas pokreće poput zraka i vode i bilo bi pogubno za nas odreći je se zbog straha od boli i razočaranja. Neka zbirka Melankolija bude tu kao podsjetnik svima nama da smo živi i da volimo unatoč svemu i svima.

Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost, napisao je nekoliko riječi o knjizi:

U pjesmama koje piše Jelena prvo što me se dojmilo njen je stil pisanja. Autorica, naime, s tako malo stihova puno toga kaže. Doima se poput kratke slagalice, s malo rečenog, mi, njeni čitatelji, najednom pred sobom vidimo cijelu sliku satkanu od njenih moćnih stihova. Uzmimo jedan primjer iz strofe:

Zabavljaš se,

pjevaš,

prođeš kraj mene

i pitam se…

(…)

Čitajući Jeleninu poeziju, važno je istaknuti da je riječ o pjesmama kraće forme, a toliko lijepo napisanim. Posebnim njenim pjesmama. Sa svojom specijalnom čari. Možemo se, i trebamo, zamisliti nad pročitanim. Uprizoriti si boje koje navodi. Situacije koje spominje. Oživjeti ih. Ističem, nadalje, posebno krasan prikaz toga u strofi njene pjesme Jesen u gradu:

Parovi šeću ruku pod ruku,

lišće razbacano po putu,

stojim u kutu hladne sobe,

divim se slici i odlutam…

(…)

Ponekad je život slagalica. Ponekad imamo puno pitanja, a nekada, nažalost, ne dobijemo tražene odgovore. Unatoč tome, život ide dalje. Ne staje. Život ponosno nosi sve svoje čari na druge adrese. Život uvijek štošta skriva. Puno nam toga novoga može dati i mnogočemu nas život naučiti može. Melankolija nam priča svoju priču, Jelena je stihom ispisala nešto posebno. Zavirite…

Ugodno čitanje!

 

Bilješka o autoru/autorici:

Jelena Šafarić rođena je 1991. godine u Čakovcu, a živi u Murskom Središću.
Osnovnu školu pohađala je u Murskom Središću, završila je Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec u Čakovcu, a potom je stekla titulu magistre primarnog obrazovanja na Učiteljskom fakultetu, Odsjek u Čakovcu. Po zanimanju je učiteljica razredne nastave, a radi kao odgojitelj u vrtiću. U slobodno vrijeme svira klavir te često piše pjesme. Ovo je njena prva zbirka pjesama.

Link: https://www.facebook.com/jelena.safaric.3/

E-mail: Jelena Šafarić

 

Naslov: Melankolija
Autor/autorica: Jelena Šafarić
Broj stranica: 116
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-336-972-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.