MEDICINSKA SKRB NA BRODOVIMA TRGOVAČKE I RATNE MORNARICE (COLOR), Rosanda Mulić

MEDICINSKA SKRB NA BRODOVIMA TRGOVAČKE I RATNE MORNARICE (COLOR), Rosanda Mulić

SKU: W-1046

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Prema međunarodnim konvencijama u pomorstvu, svi članovi posade moraju znati pružiti prvu pomoć, a određeni časnici na upravljačkoj razini i medicinsku skrb.

Ovaj udžbenik sadrži poglavlja iz prve pomoći predviđena STCW konvencijom. STCW konvencija je Međunarodna konvencija o standardima izobrazbe, izdavanju svjedodžbi i držanju straže pomoraca (1978.) koja je s vremenom izmijenjena i dopunjena. Udžbenik je namijenjen laicima, napisan na jasan i razumljiv način.

Svi navedeni postupci u ovom udžbeniku odnose se na odrasle osobe. Na brodovima trgovačke mornarice i vojnim brodovima nema djece, stoga specifičnosti postupka u odnosu na djecu nisu navedene. Ako se djeca, ipak, nađu na brodu (izbjeglice, slijepi putnici), potrebno je kontaktirati liječnika s pomoću telekomunikacija

Bilješka o autorici:

Rođena je i živi u Splitu. Redovita je profesorica u trajnom zvanju na Medicinskom i Pomorskom fakultetu u Splitu.

Medicinski fakultet završila je u Sarajevu 1978. godine, specijalizaciju 1984., poslijediplomski studij u Zagrebu 1986., a usavršavala se kontinuirano tijekom cijelog radnog vijeka, u zemlji i inozemstvu. Objavila je više od stotinu stručnih i znanstvenih radova. Autorica je ili koautorica više udžbenika i knjiga. Predaje na Katedri za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Splitu. Na Pomorskom fakultetu u Splitu predaje kolegije Prva pomoć i Medicina za pomorce. U nastavi sudjeluje od 1997. godine. Redovita je članica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i više ostalih domaćih i međunarodnih udruženja. Dobitnica je nagrade Sveučilišta u Splitu za znanstveni doprinos i doprinos razvoju Sveučilišta (2015.). Odlikovana je Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti (1999.) i Zahvalnicom Hrvatskog liječničkog zbora (1997.).

Ključne riječi: medicinska prva pomoć, pomorci, vojnici

E-mail: Rosanda Mulić 

 

Naslov: Medicinska skrb na brodovima trgovačke i ratne mornarice (color)
Autor: Rosanda Mulić
Broj stranica: 272
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-6655-74-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.