LJETO U LIJEVOM DŽEPU, Aljoša Đugum

SKU: W-1481

15,00  (113,02 kn)

Autor: Aljoša Đugum

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

U jesen, 2023. godine hrvatski pjesnik Aljoša Đugum objavio je svoju petu zbirku pjesama „Ljeto u lijevom džepu“. Naslov zbirke asocira čitatelja na najsunčanije godišnje doba uz koje se samo radost i bezbrižnost mogu vezati. No ljeto koje Aljoša  Đugum nosi u svom lijevom džepu je nešto mnogo dublje. Ono sadrži cijeli kompleksan život, u kojem se živi stvarno i istinski, u kojem se i smije i plače, u kojem se želi i čezne, gubi i dobiva.

U središtu pjesnikova interesa nalazi se čovjek. Poseban je to čovjek i teško ga je danas pronaći u vremenu kada pohlepa i jal kolo vode držeći se rukom ispod ruke.  Čovjek Aljoše Đuguma je sav od misli, sav od osjećaja. Najbogatiji je to čovjek na svijetu. Njegovo se bogatstvo ne mjeri valutom i nekretninama, ono se mjeri ljepotom stihova i snagom emocija. Sve to bogatstvo stane u čarobnu škrinju koju mogu otključati samo pjesniku slični ljudi. A kada je otključaju, pred njima se otvara poetski svemir u svim njegovim slojevima.

 

Bilješka o autoru:

Aljoša Đugum, diplomirani inženjer elektrotehnike rođen je u Pločama, a živi i radi u Zagrebu. Pjesme su mu objavljene u mnogim zbornicima poezije.

Na 13. festivalu „Željka Boc“ pohvaljena je njegova pjesma ”Ako čezneš”. Na 19. festivalu „Željka Boc“ pohvaljena je njegova pjesma „Ljeto u lijevom džepu“. Na natječaju portala “Očaravanje” i časopisa “Sapphoart” za Valentinovo 2017. njegova je pjesma uvrštena među najbolje. Na međunarodnom natječaju portala „Očaravanje“ za najljepšu gazelu, njegova gazela „Crna haljina noći“ je osvojila drugo mjesto prema izboru žirija u sastavu:

dr. Ana Stjelja – književnica, urednica magazina za kulturu „Alia Mundi“.

Darija Marković, dipl. iur. Pjesnikinja.

Marija Juračić, prof. književnosti – književnica, urednica portala „Očaravanje“.

Mirjana Pejak Peki, ekonomistica, pjesnikinja – voditeljica fb grupe „Zlatna kočija stihova“.

Zoran Hercigonja, mag. edu. inf. – slikar i književnik, urednik časopisa „Sapphoart“.

Samostalne zbirke pjesama: Refleksije, Ispovijed, Tajna ladica, Postati stih, Ljeto u lijevom džepu

Znimljivosti vezane za svijet glazbe : Na međunarodnom festivalu Marko Polo (Korčula 2020) je skladba „Dobri moj ćaća“, u kojoj se pojavljuje kao autor stihova , osvojila prvu nagradu stručnog žirija. Na isteku 2020. godine je objavljena skladba „Svjetlo Nade“ kao podrška stradalima u potresu, a u kojoj se pojavljuje kao autor stihova zajedno s Anjom Lekić. Na 25. večeri dalmatinske šansone ( Šibenik 2022) se pojavljuje kao autor stihova u skladbi „Utopija“. Autor je stihova himne Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ u Zagrebu (2022). Autor je stihova skladbe „Špansko“ (2023).

Link: https://www.ocaravanje.com/

 

Naslov: Ljeto u lijevom džepu
Autor/autorica: Aljoša Đugum
Broj stranica: 114
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-336-965-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.