ZDENAC U MOM VRTU, Lasta Majer

ZDENAC U MOM VRTU, Lasta Majer

SKU: W-1128

23,89  (180,00 kn)

Autor: Lasta Majer

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Pjesme su dar, plod razmišljanja i osjećaja za ritam, rimu, stih, ali i plod unutarnjeg sazrijevanja osobe koja se, nakon životnog puta kroz prirodu, ljubav, prijateljstvo i društvo, sve više okreće duhovnosti, čistoći, razumijevanju svega toga iz jednog drugog ugla, osjeća onaj ponuđeni izvor vode života i slijedi tu ponudu.

 

Bilješka o autorici:

Lasta Majer-Reuter rođena je 10. travnja 1944. u Zagrebu jedne noći kada se trebalo sklanjati od njemačkih napada. Potom je osvanulo sunčano, rascvjetano proljetno jutro, a lastavice su doletjele s juga. Zato su djevojčicu nazvali Lasta.
Rano je bila okružena bajkama, glazbom, živom riječju. Plesala je, pjevala i muzicirala, a kad je naučila čitati i pisati, još prije polaska u školu, započela je i sama pisati priče i novinske članke. Kasnije je pisala novele i eseje, pa i znanstvene radove. Objavljivali su joj prijatelji ponešto u književnim i u znanstvenim časopisima.
Nakon mature u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, studirala je nekoliko studijskih grupa na Filozofskom fakultetu i na Fakultetu za defektologiju. Interdisciplinarni poslijediplomski studij i magisterij (na temu sinestezije kao potpore u terapiji slušanja) uslijedio je na Sveučilištu u Zagrebu. Bavila se intenzivno i rado terapijom govora, slušanja i glasa (govorenog i pjevanog) u vlastitoj ordinaciji, predavala francuski na narodnom sveučilištu (Volkshochschule), surađivala s Odsjekom za fonetiku, sudjelovala svojim radovima i predavanjima na kongresima i u Govorničkoj školi profesora Ive Škarića.
Udajom za litavskog Nijemca dobila je još jednu domovinu u Alpama, a od posinaka i pokćerki unuke i praunuke. Putovala je od Islanda do Indije, često i u svojstvu pomoćnice humanitarnih organizacija. U Domovinskom ratu raznosila je lijekove i dječju hranu diljem Hrvatske. Povremeno slika, svira glasovir i mandolinu. Odlaskom u mirovinu vratila se plesu te je, nakon trogodišnjeg studija, kao docentica za sakralni ples, plesnu meditaciju i internacionalni folklor vodila razne grupe i održavala seminare u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Usavršavala se kod poznate i priznate koreografkinje i plesne pedagoginje gospođe Friedel Kloke-Eibl. Plesom je nastojala je povezati ljude različitih svjetonazora, narodnosti i vjere te isticati ono zajedničko u svekolikoj raznolikosti. I njezina je poetičnost usmjerena tom istom cilju u želji da se ljudi, spoznajući sami sebe, bolje razumiju, međusobno poštuju i vole.
U travnju 2020. objavljena joj je knjiga pod naslovom „Putovanje kroz TRI ZEMLJE i jedno nebo“, pisana pretežno autobiografski, u izdanju knjižare Redak iz Splita

Ključne riječi: život, vrelo, nebo, zemlja, majka, otac, Bog, ljubav, krajolik, prijateljstvo, miris, ples

E-mail: Lasta Majer 

 

Naslov: Zdenac u mom vrtu
Autor: Lasta Majer
Broj stranica: 286
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-751-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.