KRIVUDAVI GOSPODARSKI TIJEKOVI (GOSPODARSKI KRIMINALITET), Damir Piplica

KRIVUDAVI GOSPODARSKI TIJEKOVI (GOSPODARSKI KRIMINALITET), Damir Piplica

SKU: W-1022

35,17  (264,99 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Knjiga „Krivudavi gospodarski tijekovi (gospodarski kriminalitet),“ autora izv. prof. dr. sc. Damira Piplice, na jednostavan i razumljiv način približava čitatelju suvremene gospodarske fenomene te njihove nezakonitosti kao negativnog naličja. Korištenjem relevantne literature i odgovarajućih hrvatskih i stranih propisa, autor znanstveno obrađuje brojne oblike „krivudavih gospodarskih tijekova,“ kako ih autor slikovito naziva te za svaki od oblika gospodarskog kriminaliteta prikazuje više odgovarajućih studija slučaja. Svojim forenzičnim pristupom uočavanja nezakonitosti u gospodarstvu, izv. prof. dr. sc. Damir Piplica obogaćuje postojeću znanstvenu literaturu, ali isto tako približava navedenu problematiku stručnjacima (menadžmentu, poreznicima, policijskim službenicima i dr.) i široj javnosti koja je zainteresirana za učinkovito suzbijanje gospodarskog kriminaliteta. Autor je u knjigu unio svoje dugogodišnje profesionalno iskustvo na području suzbijanja gospodarskog kriminaliteta što je znatno pridonijelo povećanju njezine kvalitete.

Bilješka o autoru/autorici:

Damir Piplica je rođen 04. lipnja 1960. god. u Splitu, gdje je ujedno završio osnovnu i srednju školu, Ekonomski fakultet, poslijediplomski znanstveni studij te obranio doktorsku disertaciju na istom fakultetu. Autor je diplomirao 1983.god. na temi uvozne zavisnosti bivše SFRJ primjenom input-output modela, magistrirao je 2001. god. s temom ,,Sadašnjost i budućnost hrvatskog financijskog sustava,“ a doktorirao 2009. god. s temom „Nezavisnost središnje banke u tranzicijskim zemljama i monetarna stabilnost“. Damir Piplica radi na Katedri za ekonomske i humanističke znanosti u forenzici pri Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu kao izvanredni profesor, a prethodno je radio kao dugogodišnji financijski istražitelj MUP-a RH u Službi gospodarskog kriminaliteta i Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U tijeku svog profesionalnog rada izv.prof.dr.sc. Damir Piplica je imao priliku obavljati vrlo složena istraživanja koja se odnose na financijske transakcije hrvatskih trgovačkih društava i nezakonitosti u njihovom poslovanju, a koja su povezana s različitim oblicima njihovih akvizicija, pretvorbe bivših društvenih poduzeća kao i njihove privatizacije, trgovine vrijednosnim papirima i dr.

Tijekom svog profesionalnog rada sudjelovao autor je sudjelovao na većem broju stručnih seminara i znanstvenih skupova na temu financijskih istraga, sprječavanja pranja novca, pretvorbe društvenih poduzeća kao i njihove privatizacije, nezakonitosti u financijskim transakcijama i sl. Izv.prof.dr.sc. Damir Piplica je objavio i veći broj znanstvenih radova na međunarodnim znanstvenim konferencijama te objavio više znanstvenih radova u znanstvenim časopisima s međunarodnom recenzijom. Na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti autor predaje kolegij „Suzbijanje gospodarskog kriminaliteta,“ „Forenzika u bankarstvu i osiguranju“ i dr. Također predaje predmet „Porezne regulative“ u organizaciji Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, a prethodno je na istom odjelu predavao više godina predmet „Međunarodna ekonomija.“

Ključne riječi: Gospodarstvo, gospodarski kriminalitet, korupcija

E-mail: Damir Piplica 

 

Naslov: Krivudavi gospodarski tijekovi (gospodarski kriminalitet)
Autor: Damir Piplica
Broj stranica: 524
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-659-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.