KORJENITE PROMJENE - ČOVJEK NADASVE 11, Ivan Grubišić

KORJENITE PROMJENE – ČOVJEK NADASVE 11, Ivan Grubišić

SKU: WDZN-090011

7,30  (55,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:
U knjizi se osim prikaza aktivnosti Građansko etičkog foruma nalaze i kolumne don Ivana Grubišića nastale u razdoblju od početka djelovanja Foruma. Također knjiga sadrži i brojne razgovore don Ivana  za različite medije koji su bili potaknuti osnivanjem GEF-a. U njima se vrlo detaljno opisuju nastojanja GEF-a kako bi se u političkom životu konačno progovorilo o temeljnim problemima i pokušalo rješavati barem neke od njih.

Bilješka o autoru:
Ivan Grubišić rođen je 20. lipnja 1936. u Dicmu. Maturirao je 1956. na Biskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu. Diplomirao je 1962. na Bogoslovnom katoličkom fakultetu u Zagrebu, a 1982. na Filozofskom fakultetu u Zadru, sociologiju i filozofiju. Doktorirao je 1995. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temom Religiozno ponašanje katolika u Dalmaciji sredinom 80-ih i vrednovanje toga ponašanja. Inicijator je i jedan od utemeljitelja Hrvatske akademske udruge Split-čovjek nadasve, pokretač je i voditelj tribina Suvremeno društvo i duhovnost i Znanost i društvo. Autor je 13 knjiga i urednik četiri zbornika. Pokretač je i odgovorni urednik časopisa  Dijalog. Predavao je na Institutu za katehetizaciju pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, na Teološko-katehetskom institutu u Splitu i na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Sada predaje na Pomorskom i Filozofskom fakultetu u Splitu. Grubišić je dobitnik državne nagrade za promidžbu i popularizaciju znanosti, godišnje nagrade grada Splita, nagrade „Velimir Terzić“ za promidžbu demokracije u Hrvatskoj te nagrade Slobodne Dalmacije za životno djelo. 2007. godine predsjednik Mesić ga je odlikovao Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite zasluge u kulturi.

Naslov: KORJENITE PROMJENE – ČOVJEK NADASVE 11
Autor: Ivan Grubišić
Broj stranica: 224
Nakladnik: HRVATSKA AKADEMSKA UDRUGA SPLIT – ČOVJEK NADASVE
Godina izdanja: 2009.
ISBN: 978-953-7550-04-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.