KLAVIRSKA POČETNICA Svaka nota svoje mjesto ima 1, Minja Kuzmanić

SKU: W-1477

26,00  (195,90 kn)

Autor: Minja Kuzmanić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Riječ je o početnici za učenje klavira namijenjenoj najmlađima, autorskom djelu kojim se Minja Kuzmanić vrlo uspješno predstavlja kao skladateljica i spisateljica postižući primjerenost, postupnost u gradaciji sadržaja i preglednost blisku dječjem doživljavanju. Sadržaj se usvaja lagano i kroz igru. Djeca postupno upoznaju klavijaturu, prstomet, crtovlje, ključeve, načine izvedbe, intervale i ritmičke figure. Uz odgovarajuće notne primjere te nove skladane pjesmice, treba istaknuti inspirativnu pratnju čiji suptilni harmonijski kontekst okružuje melodiju. Formalno je zaokružena i djeluje kao samostalna cjelina, a s melodijom postiže potpuni ugođaj. Početničko ponavljanje jednog ili dva tona također može biti glazbeno zanimljivo ako se dobro osmisli i formalno – harmonijski zaokruži, kako to efektno čini iskusna Minja Kuzmanić.

Primjere i pjesme veselo je i šaljivo ilustrirala Anamarija Dujmović što dodatno povećava zanimanje za druženje s ovom dobro osmišljenom i korisnom početnicom koja je u klavirskoj pedagogiji novost u sviračko-tehničkom i umjetničkom smislu.

red. prof. Vlado Sunko

Umjetnička akademija u Splitu

 

Bilješka o autorici:

Minja Kuzmanić

Klavirsko glazbeno obrazovanje je započela u rodnom gradu Splitu, nastavila na odjelu glazbene pedagogije Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu kojeg je produbila sa studijem dirigiranja na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Glazbene horizonte, zajedno sa suprugom (Darko Grappone), nastavlja širiti u Indiji, istražujući suštinu glazbenih formi drugih kulturnih tradicija.

2006. god. se vraća u rodni Split gdje podučava klavir i solfeggio u glazbenoj školi Borisa Papandopula, a od 2022.god djeluje u glazbenoj školi “Silvije Bombardelli” u Solinu.

Inspirirana radom s djecom predškolske dobi piše poeziju i glazbu za najmlađe.

Minja Kuzmanić autor je knjiga Glazbena slušanka, bojanka i vježbanka „Svaka nota svoje mjesto ima“, „Glazbala nas pjesmom zovu“ te Klavirske početnice koja nalazi svoju primjenu u glazbenim školama i koja je u klavirskoj pedagogiji novost u sviračko-tehničkom i umjetničkom smislu.

E-mail: Minja Kuzmanić

 

Naslov: KLAVIRSKA POČETNICA „Svaka nota svoje mjesto ima 1“
Autorica: Minja Kuzmanić
Broj stranica: 116
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-336-962-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.