GOLF TURIZAM, Zoran Jeremić, Dražen Kostelac

GOLF TURIZAM, Zoran Jeremić, Dražen Kostelac

SKU: W-0454

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Turizam i sport predstavljaju dinamične i progresivne svjetske društvene procese, te su postali vrlo popularne društvene aktivnosti i dio globalne kulture. Oni su komplementarni dijelovi industrije slobodnog vremena, međusobno se nadopunjuju i imaju brojna zajednička interesna područja. Razvoj posebnih oblika turističke rekreacije predstavlja između ostalih jednu od temeljnih karakteristika suvremenih tendencija u svjetskom turizmu. Jedan od inih suvremenih oblika turističke rekreacije je i golf, a sa njime povezan i golf turizam. Golf turizam u svjetskim je razmjerima u stalnom porastu pa ga je stoga, kao takvog, potrebno izdvojiti i posebno izučavati. U ovoj knjizi objašnjeni su i definirani osnovni pojmovi od kojih se sastoji sintagma golf turizam – turizam i golf. Osim toga provedene je sveobuhvatna i sustavna analiza faktora koji utječu na razvoj golf turizma. Turizam je, pa tako i golf turizam, podložan raznim utjecajima iz vanjske i unutrašnje okoline te je stoga radi bolje i pravovremene reakcije i prilagodbe na te promjene i buduća kretanja potrebno proučiti glavne faktore utjecaja. Tako su obrađeni prirodni, tržišni, ekonomski, normativni i ekološki faktori razvoja golf turizma. Razvoj golf turizma usko je povezan s izgradnjom i funkcioniranjem golf igrališta, jer je ono temelj i osnova dolaska i boravka golfera turista na nekom području. Iz tog razloga su se u ovoj knjizi istražile postavke menadžmenta golf igrališta kao osnove opstanka i funkcioniranja gof igrališta na turističkom tržištu. Također su sve postavke o razvoju golf turizma primijenjene na konkretnom primjeru razvoja golf turizma u turističkoj destinaciji Istra kako bi se dokazala teza da jeimplementacija ovog segmenta turizma od strateške važnosti za razvoj ukupnog turizma u Istri. Očekivani doprinos ekonomskoj znanosti ove knjige u aplikativnom smislu temelji se na formuliranju profila i modela suvremenih menadžera inovativnog tipa koji su sposobni implementirati golf turizam u ukupni turistički razvoj Istre i Republike Hrvatske.

Bilješka o autorima:

Zoran Jeremić rođen je 23.07.1967.god. u Rijeci gdje je nakon završene srednje škole pohađao Hotelijerski fakultet u Opatiji te je pod mentorstvom prof.dr.sc. Zorana Ivanovića diplomirao s temom „Financije korporacija“ i stekao naziv diplomirani ekonomist za ugostiteljstvo i turizam. Od 2006. – 2008. god. pohađa poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer „Organizacija i management“ gdje je pod mentorstvom dr.sc. Dražena Barkovića uz uspješnu obranu radnje pod nazivom „Relevantne značajke integracije golfa u razvoj turističke destinacije Istre“ stekao zvanje sveučilišnog specijalista ekonomije (univ.spec.oec). Na istom fakultetu je uspješno apsolvirao poslijediplomski doktorski studij „Management“ gdje je pod mentorstvom dr.sc. Mane Medića uz obranu doktorske disertacije pod nazivom „Golf turizam-izazovi i perspektive razvoja“ stekao zvanje doktora znanosti iz područja ekonomije. Od 2000. do 2003. godine radi kao referent marketinga u putničkoj agenciji «Guidina» d.o.o. Novigrad. Od 2003.godine prelazi u Visoku poslovnu školu s pravom javnosti u Višnjanu gdje radi do danas kao predavač stručnih predmeta iz područja turizma. Objavio je 16 znanstvenih radova na temu turizma i golf te je aktivni igrač golfa od 1996. godine.

Dražen Kostelac rođen je 16. srpnja 1968. u Otočcu, Republika Hrvatska. Nakon završene srednje škole upisuje Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci kojeg je završio 1993. godine, a 2004. godine na “HITA Academy”, Zagreb završava specijalistički magisterij iz projektnog menadžmenta. Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci uspješno apsolvirao poslijediplomski doktorski studij gdje pod mentorstvom prof.dr.sc. Milana Ikonića na temu „Implementacija projektnog pristupa planiranju na razini strateškog planiranja“ 2014.godine stječe zvanje doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti. Profesionalnu karijeru započeo je u tehničkom uredu „Croatia Line“ d.d. Rijeka do 1999. godine, nastavio kao PMO manager u „JGL“-ud.d., Rijeka do 2012. Od listopada 2012 radi kao savjetnik i Projektni menadžer u tvrtki „Aitac“ d.o.o, Kastav, te Program manager međunarodnih strateških projekata u „Systec Automation“ d.o.o & „ Danielli Group“ s.p.a Udine,Italy. Trenutno je zaposlen kao predavač i konzultant na VPŠ PAR d.o.o Rijeka u kolegijima strateškog i projektnog menadžmenta. Kao autor ili u koautorstvu objavio je deset znanstvenih radova u časopisima i zbornicima domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova iz područja projektnog menadžmenta i osiguranja kvalitete.

Ključne riječi: GOLF, TURIZAM, GOLF TURIZAM, GOLF PROJEKTI, PROJEKTNI MENADŽMENT

E-mail: Zoran Jeremić

Naslov: Golf turizam
Autori: Zoran Jeremić, Dražen Kostelac
Broj stranica: 166
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-269-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.