KIRURGIJA I STARI PORAT, Neven Olivari

KIRURGIJA I STARI PORAT, Neven Olivari

SKU: WPRZ-150116

25,08  (188,97 kn)

Autor: Neven Olivari

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

“Dalmatinac, koji je puno promijenio u Europskoj i svjetskoj plastičnoj kirurgiji.

Dinamično i vrlo interesantno sjećanje siromašnog mladića, iz Graca kod Makarske, koji je kao mladi liječnik, 1960 došao u Njemačku, da postane veliki kirurg. Sa skromnim početkom ali neizmjernom energijom i jasnim ciljem u konačnici postaje poznat izvan granica Njemačke i Europe, kao liječnik i kao specijalist za plastičnu kirurgiju te kao vrhunski znanstvenik svoje struke.

Ova siječanja pokazuju obimnu sliku karizmatičnog kirurga Nevena Olivarija, koji je postao profesor na sveučilištu, otkrio mnoge nove operacijske metode i napisao po mišljenju stručnjaka, najbolju knjigu o plastičnoj kirurgiji u Njemačkoj koja je prevedena na engleski i Hrvatski jezik. “Praktična plastična kirurgija“ Medicinska naklada Zagreb 2007 godine.

Osim njegovih uspomena iz ratne i siromašne mladosti, on opisuje, što je u toku 40 godina proživio u svom poslu na kirurgiji kao i događaje vezane za posjete svojoj domovini.

Osvrće se na doživljaje iz svoje mladosti u domovini, koji su dijelom bili dramatični, teški i šokantni, ali uvijek iskreno opisani te kako je sa neustrašivim povjerenjem uspio svladati djelomično kamenit put velike karijere.

Knjiga je napisana kao primjer ne samo onima koji se interesiraju za ovu granu medicine nego i svima ostalima koji žele postići svoje ciljeve i ukazuje na to da se samo radom i upornošću može doći do uspjeha.”

(Norbert Krämer, Kaden Verlag , Heidelberg 2011.)

”Prof. Olivari najbolji je poslijeratni plastični kirurg Njemačke. Njegova sjećanja čitaju se kao najnapetiji roman. Još nikad nije bilo pisca, koji je tako strastveno, bespoštedno i detaljno opisao tadašnji zdravstveni sistem, sa svim njegovim učinkom na liječnike i pacijente. Njegovu filozofiju: „Nije greška pasti u rupu na nos, greška je ne dignuti se i dalje se boriti “ trebali bi mnogi makar pročitati. Slijediti tu filozofiju nije lako.

(Prof.Dr. Axel Feller, Dr.med. Marianne Wolters (Plastische Chirurgie, Chirurgie 1/2014)

Bilješka o autoru:

Neven Olivari je rođen 1932 u mjestu Gradac u Dalmaciji. Nakon srednje škole studira medicinu u Rijeci, gdje diplomira i postaje doktor medicine 1958 god. Poslije završenoga studija 1960 god. odlazi u Njemačku i počinje raditi kao asistent na kirurškom odjeljenju bolnice „Dreifaltigkeits-Krankenhaus” Lippstadt u Njemačkoj, gdje je ostao do 1964.

Početkom 1964 god. ostvaruje mu se velika želja da dobije radno mjesto na sveučilišnoj kirurškoj klinici u Kölnu (Prof. Schink),uz koje je istodobno dobio mogućnost da radi na plastičnoj kirurgiji (Prof. Schrudde).

Od 1970 postaje primarius i zamjenik šefa prof. Schruddea na sad samostalnoj klinici za plastičnu kirurgiju na sveučilišnoj klinici u Kölnu. Na toj vodećoj funkciji je do 1978 god. objavio preko 30 znanstvenih radova.

1977 god. se habilitira na području plastične kirurgije i postaje docent, a 1982 god. postaje profesor plastične kirurgije na sveučilištu Köln.

Već je 1976 god. objavio svjetski poznati znanstveni rad „Latissimus režanj” o novoj metodi rekonstrukcije dojke poslije operacije karcinoma, koja mu je donijela svjetski glas u znanstvenim krugovima. Prvi je koji je u Njemačkoj uveo modernu terapiju pacijenata sa opeklinama.

1982 god. postaje pročelnik klinike za plastičnu kirurgiju u Wesselingu, koja vrlo brzo dobija svjetski glas.

1985 god. razvija novu metodu za operaciju pacijenata sa morbus Basedow (Exophthalmus) i operira najveći broj tih pacijenata ne samo u Njemačkoj nego u cijelom svijetu. Objavljuje knjigu o toj metodi na Njemačkom i Engleskom jeziku.”Endocrine Ophthalmopathy-surgical Treatment”

1982 god. dobija nagradu udruženja Njemačkih plastičnih kirurga zbog otkrića „Latissimus režnja”

Od 1991-1993 god. je N. Olivari dobio čast i postao predsjednik Udruženja Njemačkih plastičnih kirurga, prvi, koji nije rođen u Njemačkoj.

1991 god. je objavio znanstveni rad na temu „Transpalpebral Decompression of Endocrine Ophthalmopathy by Removal of intraorbital Fat. Experiances after 147 Operations”zbog čega dobija nagradu „Award” za najbolju znanstvenu publikaciju 1991 god. u USA.

1998 god. predsjednik Savezne Njemačke Republike, Roman Herzog dodjeljuje mu najveći Njemački orden „BundesverdienskreutzersteKlasse” zbog unapređenja Njemačke plastične kirurgije.

Njegova voluminozna knjiga„ Praktična Plastična kirurgija” (1000 str.) postaje oficijelni udžbenik Njemačkih plastičnih kirurga. U njoj je Olivari objavio desetak svojih novih operativnih metoda. Knjiga je prevedena na Engleski i Hrvatski jezik. 1997 dobio je HAZU nagradu “S.S. Strossmayera”za “Praktičnu plastičnu kirurgiju” kao najbolju medicinsku knjigu izdanu te godine.

Neven Olivari je počasni član: Njemačkih plastičnih kirurga, Honorary member of British Assotiation, počasni član Hrvatskih plastičnih kirurga i član Hrvatske akademije medicinskih znanosti. Počasni je član Mađarskih plastičnih kirurga, Belgijskih plastičnih kirurga ,kao i Mediteranskog udruženja Plastičnih kirurga. Dobio je bezbroj počasnih medalja u Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kolumbiji, USA, Švicarskoj itd. Naravno, da je držao predavanja i operirao na svim kontinentima.

Čest je govornik na domaćim i međunarodnim kongresima, a kao predavač je precizan. Od svojih kolega traži utemeljeno znanje i stručnost te da u svom radu ne pokazuju samo dobre i uspješne rezultate već i komplikacije. Na tom području zna biti ne tolerantan.

Njegovi su hobiji ,krstarenje Jadranom i sviranje klavira.

N. Olivari je oženjen sa Anna Marijom, ima dva sina (Alexander i Nicolas) i 4 unučadi Lina, Ella, Karlo i Lies.

Naslov: Kirurgija i stari porat
Autor: Neven Olivari
Broj stranica: 492
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-198-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.