DITE S VRBASA, Mira Čampara Šapina

DITE S VRBASA, Mira Čampara Šapina

SKU: W-0606

10,62  (80,02 kn)

Autor: Mira Čampara Šapina

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Autorica Mira Čampara Šapina s toliko nostalgije oslikava stihovima svoj rodni kraj, svoje Pajić Polje. Stalno čezne i duboko u sebi pati za danima koje je provela u svom mjestu rođenja. Lijepe dane i uspomene nije tako lako izbrisati ili zaboraviti. Mira ima taj dar od Boga koji joj je usađen pri samom rođenju, jer poeziju ne možeš naučit. Poeziju živiš, doživiš i kako je doživiš prenosiš na papir. U biti usađenim umijećem svoja sjećanja, svoj život i poneku scenu iz mašte vješto uobličuješ u stihove i pjesme. Dite s Vrbasa(Mira) po kojoj je i ova zbirka, pjesnikinjin prvijenac i nazvan(dobio ime-naslovio se) vjerno opisuje sve što joj navire u sjećanje i kroz sjećanja. Pjesnikinja nam vjerno dočarava i govori o svojim dragim uspomenama, ljubavima, o svojim tajnama kako sama kaže, tajne koje nikad neće biti ispričane. U ovoj zbirci je autorica ogolila i srce i dušu, otkrila mnoge tajne, samo ih treba prepoznat. Sve, ne baš sve, ali mnoge tajne nam otkriva kroz svoje stihove. Ne moraju to biti velike tajne već sitnice koje su bile “velike” tajne kad su se zbivale. Čitajući Mirinu zbirku DITE S VRBASA trebamo duboko zavirit u svaku riječ, svaki stih, i u sve što se nalazi između njih kako bi mogli shvatiti koliko je ljubavi, boli, sjećanja, molitve i nadanja utkano u ovu zbirku jednog djeteta sa obale jedne predivne rijeke zvane Vrbas. DITE S VRBASA je štivo, bolje reći riječi sabrane u stihove, stihovi pretvoreni u pjesme koje su pisane iz dubine autoričinog srca, iz dna duše. Riječi su ove pisane takvom lakoćom, nisu riječi koje se sastavljaju, ovo su riječi koje same izlaze, koje pronalaze pjesnikinju, a ona samo uzima pero u ruku i bez puno mozganja piše samo ono kako misli teku. Neke su drage, radosne, a neke jako peku. Duboko me se dojmila svaka riječ, moj osjećaj me ne vara, ova pjesnikinja samo dušom i srcem stvara. Pripala mi je ta čast i na tome ti Miro od srca hvala da među prvima zavirim u dvore duše , otkrijem veličinu, jačinu svake riječi tvoje, sve boje kojim si oslikala svoj životni put i pokoju maštu kao vrhunski slikar koji slika na platnu. Dragi čitaoče obratit ću se malo i tebi, pogotovo tebi kome je draga ova rijeka i ovaj kraj. To je za pjesnikinju ovozemaljski raj. Za tebe čitaoče će biti kad uzmeš ovu zbirku pjesama u ruke i neće biti muke, možda pokoja suza i osmijeh ti se na licu pojavi. Čitajući pokušavat ćeš stati, ostaviti za drugu priliku, kako bi drugom prilikom nastavio. Druge prilike neće biti jer riječi iz ove zbirke ćeš, dragi čitaoče, kao vodu piti. Vjeruj mi nećeš stati dok ne dođeš na stranicu gdje piše SADRŽAJ. I sadržaj ćeš pročitati jer će ti se poneka pjesma toliko u pamćenje zavući pa ćeš poželiti vidjeti na kojoj se stranici ta, baš ta pjesma nalazi. Tebi draga pjesnikinjo moram izraziti duboko divljenje na ovako jednostavnim riječima, a s tako jakom i upečatljivom porukom.

Tvoj prijatelj, još me nazivaju i pjesnikom:
Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Mira Čampara Šapina, rođena u Bugojnu 09.04.1963. godine.

Osnovnu školu pohađala je u Pajić Polju, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Ekonomsku školu je završila u rodnome gradu.

Sa zvanjem ekonomskog tehničara-računovođa, živi i radi u Drvaru, gdje je 1995.godine došla kao prognanik.

Poeziju voli od djetinjstva, posljednje tri godine svoje stihove prenosi na papir.

Ključne riječi: DITE S VRBASA

E-mail: Mira Čampara Šapina

Naslov: DITE S VRBASA
Autorica: Mira Čampara Šapina
Broj stranica: 120
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-370-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.