KAKO SMO KALILI ZELEN BAN, Vanja Dijak

SKU: W-1426

28,08  (211,57 kn)

Autor: Vanja Dijak

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Stručne literature na polju Sirove i naivne književnosti je vrlo malo. Osim sabranih djela o Komšinici Beri (Komšinica Bera, izdanje 2017.) koje je objavio splitski Redak, a prikupio njen prvi komšija, gospodin Zajnil, i koja su predstavljala samo uvod u istu, nema, zapravo, ništa.

Da postoji sušta potreba za ovom literaturom jasno je bilo i gospodinu Zajnilu i komšinici Beri na sastanku Drugog kućnog savjeta komšija legendarne zgrade, održanom u selu u kojem niko nikog ne zna, i koji je zbog svoje važnosti dobio čak i ime – “oluja tintara”.

Tad komšinica Bera objavi pisanje Druge komšijske knjige i pruži šansu i drugim autorima relevantnim za ovu oblast, komšijama legendarne zgrade, da svako ponaosob podnese po jedno svoje štivo za doprinos sveukupnom poboljšanju kvalitete nove knjige, a kao odgovornog urednika odredi gospodina Zajnila. Ali to neće ići lako jer život je kratak, sticanje znanjadugo, a iskustvo varljivo.

 

Bilješka o autoru:

Vanja Dijak rođen je 1967. godine i odrastao u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Menadžer u kanadskom zdravstvu i certificirani edukator klasične gitare i teorije muzike u na Royal Conservatory of Music u Kanadi. Objavio knjige, Komšinica Bera, 2017. i Kako smo kalili Zelen ban, 2023.

Link: https://vanjadijak.wixsite.com/knjige 

E-mail: Vanja Dijak

 

Naslov: Kako smo kalili zelen ban
Autor: Vanja Dijak
Broj stranica: 508
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-336-925-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.