JA SAM 6387, Jakoslav-David Rojnica

JA SAM 6387, Jakoslav-David Rojnica

SKU: W-0670

13,54  (102,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak: 

Rojnica piše o svom zatvaranju, istrazi, zatvorskoj bolnici i Golom otoku. Zatvoren je 25. svibnja 1978. godine (Dan mladosti) i osuđen 1. studenoga (Dan mrtvih) na 3 (tri) godine! U tim godinama prolazi vrlo, vrlo loše. Osim batina pri isljeđivanju, u bolnici ga dr. Košuljanović liječi elektrošokom. Sudac ga osuđuje na temelju iskaza dvaju svjedoka da im je jedanput dao nekoliko brojeva lista „Nova Hrvatska“, a jednome knjigu Ive Rojnice koju je taj svjedok (prema izjavi) samo pogledao. Gladuje danima i ne želi svjedočiti ništa što bi nekoga moglo stajati zatvora. Začudo uspijeva!

Nakon Golog otoka i godine dana slobode, mora u JNA! Piše i o tim danima. Nedugo nakon povratka iz vojske, ženi se i kratko opisuje stresnu situaciju kod poroda kad njegova žena dolazi u smrtnu opasnost, a težak porod ostavlja posljedice na Josipa, njegovo drugo dijete. David je građanin drugog reda sve do rata za slobodu svoje domovine. 

Opisuje doprinos svog brata u ratu i nakon rata. Brat Stipe je od prvog dana u redovima specijalne policije i dva puta ranjen jedva izvlači živu glavu.
Već gotovo dvadeset godina Rojnica je zbog nefunkcioniranja pravosuđa u financijskim poteškoćama jer je izostala realizacija pravedne sudske presude. Godinama je bez posla…

Bilješka o autoru: 

Majka Ana rodila ga je 18. rujna 1956. god.

U prvim godinama života udisao je čisti zrak Dalmatinske zagore začinjen smiljem i murtelom, učio čitati prva slova, brojeve, Očenaš…

More i Split je ugledao s dvanaest godina. Tu nastavlja osnovno, a kasnije temeljito opće obrazovanje u klasičnoj gimnaziji. 

Školovanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu s nepune dvadeset dvije godine vlast mu zamjenjuje istražnim zatvorom, zatvorskom bolnicom, a onda i Golim otokom. 

Napadačke i obrambene vještine učio je godinu i nekoliko mjeseci na jugu Srbije u JNA koje (vještine) kasnije u životu nije primjenjivao. 

Da bi od svog rada živio, bavio se raznim poslovima pa tako prodajom knjiga, suvenira, herbalife proizvoda, uvozom i prodajom automobila, nekretnina… 

Pod pseudonimom Emmanuel Trs objavljuje knjigu filozofsko-duhovno-političkog sadržaja pod naslovom „Danas nije kasno.“

Predsjednik je Hrvatskog društva političkih zatvorenika u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sada mu je preokupacija politika i duhovnost i radi toga više čita nego piše! Više razmišlja, nego misli!

Ključne riječi: David, Rojnica, studenski dom, zatvor, istraga, pravo, odvjetnik, Bušić, ubojstva, Udba, SDS, komunizam, milicija, ćelija, samica, crna marica, zatvorska bolnica, elektrošok, Goli otok, žica, 102, stolarija, Nova Hrvatska, nacionalizam, patriatist, domoljub, država, sloboda, idealizam, ideologija, istrage, procesi, totalitarni komunistički režim, vojska, policija…

E-mail: Jakoslav-David Rojnica

Naslov: Ja sam 6387
Autor: Jakoslav-David Rojnica
Broj stranica: 192
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-423-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.