IVAN LUPIS-VUKIĆ, PRVI ISELJENIČKI NOVINAR, B. Bezić Filipović

IVAN LUPIS-VUKIĆ, PRVI ISELJENIČKI NOVINAR, B. Bezić Filipović

SKU: WPOV-120002

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Ivan Lupis-Vukić (1876-1967), iz Vignja na Pelješcu bio je prvi iseljenički novinar i prvi dopisnik iz Amerike. Između dva rata vodio je u Splitu Biro za informiranje stranaca, boravio u Južnoj Americi, te postao kustos splitskog Iseljeničkog muzeja. Autor je brojnih članaka s iseljeničkom tematikom, od kojih je većina sačuvana u Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. U ovoj knjizi su prvi put objavljena pisma iz privatne obiteljske zbirke.

Bilješka o autorici:

Branka Bezić Filipović  rođena je u Splitu 1955. godine, gdje živi i radi kao voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika. Autorica je 6 knjiga vezanih za iseljeništvo.

Bilješka o uredniku:

Hrvatska matica iseljenika osnovana je u Splitu 1953. godine u cilju održavanja veza s Hrvatima izvan domovine,te održavanja njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta.

Ključne riječi: Lupis, iseljenici

Link: Hrvatska matica iseljenika
E-mail: Branka Bezić Filipović

Naslov: Ivan Lupis-Vukić, prvi iseljenički novinar
Autor: Branka Bezić Filipović
Broj stranica: 92
Nakladnik: HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-6525-55-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.