HAJDUK I ISELJENICI, Branka Bezić Filipović

HAJDUK I ISELJENICI, Branka Bezić Filipović

SKU: WPOV-120001

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Putujući među hrvatska iseljenike, autorica je spoznala važnost Hajduka za održavanje nacionalnog identiteta Hrvata izvan domovine. Povezanost Hajduka s iseljenicima traje od 1931. godine kada je organizirana turneja prve momčadi u Južnu Ameriku. Kasnije se ta suradnja nastavila kroz veterane i Omladinsku školu, te kroz iseljeničke klubove koji su u svom nazivu imali Hajdukovo ime

Bilješka o autorici:

Branka Bezić Filipović  rođena je u Splitu 1955. godine, gdje živi i radi kao voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika. Autorica je 6 knjiga na temu iseljeništva.

Bilješka o uredniku:

Hrvatska matica iseljenika osnovana je u Splitu 1953. godine u cilju održavanja veza s Hrvatima izvan domovine,te održavanja njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta.

Ključne riječi: Hajduk, iseljenici

Link: Hrvatska matica iseljenika
E-mail: Branka Bezić Filipović

Naslov: Hajduk i iseljenici
Autor: Branka Bezić Filipović
Broj stranica: 110
Nakladnik: HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-6525-43-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.