INTRODUZIONE ALLA FONOLOGIA E ALLA MORFOLOGIA DELLA LINGUA TALIANA, Marina Marasović-Alujević, Srećko Jurišić

INTRODUZIONE ALLA FONOLOGIA E ALLA MORFOLOGIA DELLA LINGUA TALIANA, Marina Marasović-Alujević, Srećko Jurišić

SKU: W-0476

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ovaj praktični „Uvod u talijansku fonologiju i morfologiju“ osmišljen je na način da omogući agilan i suvremen pristup inače širokom polju kojeg laici nazivaju „talijanski“. Fonologija i morfologija nisu u ovom svesku ukoričene kao rigidni inventar gramatičkih pravila nego su prikazane uz postepen i jasan pristup te popraćene prikladnim primjerima prate proces učenja. Pragmatično motrište koje je u korijenu ove knjige olakšava pristup onima koji se po prvi put suočavaju s gramatikom talijanskog jezika a jednostavna i linearna struktura udžbenika ostavlja prostor i onima koji samo žele konsolidirati već stečeno znanje.

Bilješka o autorima:

dr. sc. Marina Marasović -Alujević redovita je profesorica u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu na kojemu je i voditeljica poslijediplomskoga (doktorskog) studija Humanističke znanosti. Autorica je četiriju monografija, dva sveučilišna udžbenika i preko četrdeset znanstvenih članaka objavljenih u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je Sveučilišne nagrade “Marko Marulić” za znanstvena postignuća iz društvenih i humanističkih znanosti te umjetničkih područja.

dr. sc. Srećko Jurišić izvanredni je profesor pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Objavio je nekoliko uredničkih knjiga te četrdesetak znanstvenih publikacija u zemlji i inozemstvu; jedan je od urednika časopisa „Cross Cultural Studies Review“ te dvije znanstvene biblioteke kod stranih izdavača. Član je upravnog odbora svjetske udruge talijanista (AIPI) te voditelj Mediteranskog Interdisciplinarnog Kulturološkog Studija pri Doktorskom studiju Filozofskog fakulteta u Splitu.

Ključne riječi: Fonologija, Morfologija, Talijanski jezik, Udžbenik, Gramatika, Jezikoslovlje.

Naslov: Introduzione alla fonologia e alla morfologia della lingua italiana
Autori: Marina Marasović-Alujević, Srećko Jurišić
Broj stranica: 146
Nakladnik: Filozofski fakultet – Split
Godina izdanja: 2010.
ISBN: 978-953-7395-28-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.