ENGLISH IN NAVAL ARCHITECTURE, Daniela Matić

ENGLISH IN NAVAL ARCHITECTURE, Daniela Matić

SKU: W-0964

13,27  (99,98 kn)

Nakladnik: FESB

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Udžbenik „English in Naval Architecture“ namijenjen studentima prve godine sveučilišnoga studija brodogradnje koji upisuju kolegije Engleski jezik 1 u prvome semestru i Engleski jezik 2 u drugome semestru, a mogu ga koristiti i studenti srodnih sveučilišnih i stručnih studija. Udžbenik se sastoji od osam modula (Modules), a svaki sadrži dvije cjeline (Units). U svakome se modulu obrađuju po dvije jezične teme koje su popraćene zadacima za vježbu. Nastavni tekstovi u modulima temelje se na znanstvenim i stručnim tekstovima iz raznih izvora – povijesnih i stručnih knjiga, stručnih časopisa, enciklopedijskih članaka, rječnika i članaka s internetskih stranica brodogradilišta. Tekstovi su skraćeni, prerađeni i prilagođeni kako bi bili prikladni za nastavu i razinu znanja o brodogradnji koju studenti mogu imati na početku studija i prema očekivanoj razini znanja engleskoga jezika s kojom studenti dolaze na studij, a to je razina B2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Vježbe razumijevanja teksta (Comprehension check), upoznavanja sa stručnim nazivljem na engleskome jeziku (Vocabulary work), obrade gramatičkih jedinica i popratne vježbe (Language work) sastavljeni su na temelju sadržaja tekstova. Na kraju svakoga modula nalaze se zadaci kojima se studente potiče na malo istraživanje vezano uz temu modula i prikupljanje podataka kako bi napisali opis neke djelatnosti, procesa ili kako bi sastavili izvještaj ili esej. Zbog toga se pri kraju udžbenika nalaze dodaci (Appendices) s praktičnim uputama kako ovladati vještinama opisivanja, pisanja izvještaja, izlaganja i sažimanja teksta, pisanja životopisa i poslovnoga pisma, a mogu biti vrlo korisne u radu budućih inženjera brodogradnje i srodnih struka. Iza dodataka nalazi se glosar (Glossary) engleskih stručnih naziva iz brodogradnje i hrvatskih istoznačnica na hrvatskome jeziku koji studenti mogu koristiti prilikom rješavanja zadataka iz stručnoga nazivlja.

Bilješka o autoru/autorici:

Autorica je nastavnica na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu gdje predaje stručni engleski jezik studentima Brodogradnje, Računarstva te Elektrotehnike i informacijske tehnologije. U okviru svoga znanstvenog i stručnog rada objavljuje članke o engleskome kao jeziku struke, metodologije nastave stranih jezika, kontaktne lingvistike, pragmalingvistike i kritičke analize diskursa.

Ključne riječi: Engleski jezik struke, studij brodogradnje, stručno nazivlje

E-mail: Kontakt

Naslov: English in Naval Architecture
Autor: Daniela Matić
Broj stranica: 160
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-290-094-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.