INOZEMNI DOHODAK - OBVEZNICI IZVJEŠTAVANJA I NAČINI IZVJEŠTAVANJA, Željko Martinović i Dalibor Legac

INOZEMNI DOHODAK – OBVEZNICI IZVJEŠTAVANJA I NAČINI IZVJEŠTAVANJA, Željko Martinović i Dalibor Legac

SKU: W-1298

27,87  (209,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovom priručniku objašnjena su pravila za oporezivanje inozemnog dohotka i njegovo redovno prijavljivanje na Obrascima INO-IZJAVA i INO-DOH. Najveći dio priručnika obuhvaća konkretne primjere ostvarivanja pojedinih vrsta inozemnog dohotka iz različitih država na navedenim obrascima. Primjeri su nastali na temelju dugogodišnje prakse autora priručnika koji su ujedno i autori navedenih obrazaca kao i stručni stvaraoci većine domaćih pravila o oporezivanju inozemnog dohotka. Primjeri jasno prikazuju različite životne situacije i primjene različitih bilateralnih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te domaćih poreznih pravila. Kroz njih su prikazana praktična rješenja kako prijaviti pojedinu vrstu inozemnog dohotka iz država iz kojih se on najčešće ostvaruje. Priručnik je koristan djelatnicima porezne uprave koji rade na poslovima s inozemnim dohotkom kao i svim drugim poreznim praktičarima. Također je zbog svoje jednostavnosti koristan i svim poreznim obveznicima koji taj dohodak ostvaruju ili namjeravaju ostvarivati.

Ključne riječi: Inozemni dohodak, Hrvatska

E-mail: Kontakt 

 

Naslov: Inozemni dohodak – obveznici izvještavanja i načini izvještavanja (3c)
Autori: Željko Martinović i Dalibor Legac
Broj stranica: 272
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.