PRIČE ZAMRZNUTIH BROJEVA, Ivan Srša

PRIČE ZAMRZNUTIH BROJEVA, Ivan Srša

SKU: W-1235

12,34  (92,98 kn)

Autor: Ivan Srša

Nakladnik: Vlastita naklada

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Istraživanjem utjecaja quadriviuma (aritmetika, muzika, geometrija i astronomija) na arhitekturu sedam srednjovjekovnih sakralnih građevina u Hrvatskoj analizirane su crkve sv. Mihajla u Stonskom Polju, sv. Krševana u Zadru, sv. Ivana Krstitelja u Šilovu Selu, sv. Lovre u Požegi te kapele sv. Martina u Lovčiću, sv. Petra Mučenika u Novom Mjestu i sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Ivaniću Miljanskom.

 

Bilješka o autoru:

Ivan Srša, povjesničar umjetnosti i restaurator zidnih slika, najveći dio radnoga vijeka bio je djelatnik Restauratorskog zavoda Hrvatske (1986. – 1996.) i Hrvatskog restauratorskog zavoda (1997. – 2018.). U mirovini je od 2018. O nepokretnoj kulturnoj baštini i o problemima konzerviranja i restauriranja zidnih slika u Hrvatskoj objavio je više desetaka stručnih članaka. Sudjelovao je na nekoliko stručnih radionica i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu s temama o konzervatorskim i restauratorskim problemima u Hrvatskoj. Jedan je od autora europskog projekta Ewaglos (2015.)

Ključne riječi: quadrivium, sakralna arhitektura u Hrvatskoj, zidne slike, srednji vijek

 

Naslov: Priče zamrznutih brojeva
Autor: Ivan Srša
Broj stranica: 344
Nakladnik: VLASTITA NAKLADA
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-49775-1-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

 Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.