GARAVO SUNCE, Miroslav Borić

GARAVO SUNCE, Miroslav Borić

SKU: W-0561

14,60  (110,00 kn)

Autor: Miroslav Borić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Sa tople loparske stijene koloplet stihova, svako zrno 
pijeska pjesnikova je oslikana duša

Jednostavno, on, Miroslav Borić, pjesnik, jednostavan, prepoznatljiv i svoj, sin rapskog otoka, na toploj stijeni rapskoj rođen, utkan u pletenice stiha pisanog u trenutku istinski iz srca. Prepoznati ga možeš po ceduljicama koje nosi u džepu i komadićem olovke koja u trenutku nadahnuća osluškuje dušu, sluša diktat srca hvata stih u letu i zapisuje ga. Borićevu poeziju je lako zavoljeti, ona teče jednostavna, prepoznatljiva po boji dijalekta kojeg se pjesnik nikada ne odriče, nehotice ga upliće i u stihove pisane na standardnom hrvatskom jeziku.

Mirkova poezija je tkanica natopljena stvarnošću njemu dragih likova ali i duboko emocijama obojenih slika koje tvore mozaik prepoznatljivosti i umijeća ispoljavanja unutarnjeg sebe.

Mnogo čitan, uvažavan i voljen na facebooku vjerno prisutan uvijek nailazi na podršku čitatelja. Nameće se logično pitanje, što je to čime privlači pažnju ljubitelja pisane riječi, i što je to što ga čini vječno aktualnim i zanimljivim. Svakako je to tematska raznolikost, njegov dijalektalni šmek, riječi su to oslikane loparskim stijenama, loparska bura koja zarobi čitateljev senzibilitet za unizorne vedute otočkog zavičaja.

Pjesnik voli more, uvodi čitatelja u svaki šum vala, traži sebe u širini i morskoj dubini, po horizontima mašte zaploviti znade, ali ne zaboravlja nikad iskonske vrijednosti, istinu prije svega. Brodi pjesnik, plovi, neumorno istražujući i otkrivajući sebe u cjelovitosti spektra svih duginih boja i emocija. On voli, mašta, ukazuje na nepravdu, ljubi rodnu grudu, ljuti se, razočarava i rastužuje nepravdom koju vrlo često nameće stvarnost. Sočna i svaka riječ pjevna, jezgrovita, unikatna i blagonaklona, u stih protkana pruža užitak spoznaje da je svijet šarena duga čiji dio možemo biti samo ukoliko to želimo.

Skladnost iznošenja misli i osjećaja, vječno prisutna ljubav, ali i vječni motivi nepravde, patnje, gorčine i prkosa svakako su zalog saznanju da će Borić još dugo, dugo biti prisutan u svijetu pisane riječi. Na putu stvaranja svakako mu treba dati podršku jer pjesnik nosi bogatsvo u sebi, velikodušno ga sa čitateljima želi podijeliti.

Toplo preporučujem ovu zbirku, poruke koje se iščitavaju iz Mirkovih pjesama duboke su, treba ih pronaći, treba ih živjeti srcem, voljeti svijet ovakav kakav jeste, a ljude prihvatiti sa svim vrlinama i manama jer samo takvi autentični su i jednostavno prihvatljivi na putovima duboko emotivne pjesničke slobode izričaja.

Pjesniku hvala na GARAVOM SUNCU, stihozbirci znakovitog naslova kojim je još jednom zabilježio riječi iskonski rapskih korijena kojima pripada i na koje je ponosan.

– Neda Milenkovski

Bilješka o autoru:

Miroslav Borić rođen je u Starom gradu, na otoku Rabu, u Starom rodilištu 31.12.1959.god. Kao ugostiteljski radnik u ranoj mladosti otisnuo se na more i već tada osjetio potrebu za pisanjem. Pisao je, ali svoje pjesme nije objavljivao. Svoje stihove sada objavljuje na blogu i na facebooku. Ima veliku podršku čitaoca pa mu je to veliki poticaj u pisanju.

Godine 2012.objavio je zbirku, svoj prvijenac “Zrno stiha”. Sa radovima se predstavio i TV emisiji “Od subote do subote”, TV Nova Pula. Objavio je nekoliko samostalnih zbirki a zastupljen je i u više zajedničkih zbirki. “Piše na književnom hrvatskom jeziku i dijalektu svog zavičaja, na sve teme, zavisno od trenutka i
inspiracije. Redovni je član HKD-a (Hrvatskog književnog društva) Hrvatsko književno društvo – Croatianwriters’ association Član je: Kreativne radionice Balkan – Beograd.

E-mail: Miroslav Borić

Naslov: Garavo sunce
Autor: Miroslav Borić
Broj stranica: 286
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-368-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.