DEVETO DIJETE, Gordana Frgačić

DEVETO DIJETE, Gordana Frgačić

SKU: W-0976

17,12  (128,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U svome novom literarnom uratku Gordana Frgačić donosi nam priču o jednom sredovječnom čovjeku koji se nakon smrti majke bori s vlastitim „demonima“, i onim psihičkima, u vlastitoj glavi, i onima fizičkima – svojim sestrama, barem onima koje su još uvijek na ovome svijetu. Naime, i sam je već zagazio u godine, a sestre su mu sve do jedne starije od njega, devetog djeteta.

Autorica radnju smješta na jedno neobično mjesto – na sjenik. Naime, Rudi se nakon majčine smrti popeo na obiteljski sjenik, a ondje ga u intervalima posjećuju jedna po jedna sestra, njegova bivša supruga, Helena, kao i njegov najbolji prijatelj, a mi, autoričinim uslojavanjem i rasplitanjem priče, saznajemo kakve su se sve tajne krile – i kriju – unutar četiri zida njihova obiteljskog doma, ali i unutar same njegove duše.

Gordana Frgačić kroz usta pripovjedača Rudija donosi istodobno i tešku, i zanimljivu, i tužnu, i na trenutke humorističnu priču (ponajprije u odnosu Rudija i Helene, koja u trenutku posjeta sjeniku postaje i pripovjedačica) koja će nam u ustima ostaviti gorak okus, ali nas i svojim, kako bi to rekao veliki Antun Branko Šimić, „Naslonivši uho / na ćutanje što [ju] okružuje i muči“, potaknuti na razmišljanje, što – u konačnici – zapravo i jest pravi smisao prave literature.

Bilješka o autoru/autorici:

Gordana Frgačić rođena je 1972. god. u Varaždinu, no već nakon osnovne škole nastavlja školovanje u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu njemački jezik i književnost i poljski jezik i književnost.

Još za vrijeme studija počinje raditi kao profesorica njemačkog jezika, no vrlo brzo nastavlja karijeru u korporativnom svijetu međunarodnih i domaćih kompanija kao menadžerica za ljudske resurse. Svoja iskustva iz korporativnog svijeta pretočila je u dvije knjige: „Zašto smo manje plaćene“ objavljena je 2012. godine u izdanju nakladničke kuće V.B.Z., a „Kako dobiti posao“ objavio je isti nakladnik 2014. godine. Svoj prvi roman „Sezonka“ objavljuje u vlastitoj nakladi 2016. godine, a već slijedeće godine objavljuje i knjigu pjesama „Amor“.

Deveto dijete je njen drugi roman.

Autoricu možete pratiti i kontaktirati preko društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram.

E-mail: Gordana Frgačić

 

Naslov: Deveto dijete
Autor: Gordana Frgačić
Broj stranica: 224
Nakladnik: vlastita naklada
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-59209-3-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.