TAJNE (NE)MIRNOG KVARTA, Pisci i književnost - grupa autora

TAJNE (NE)MIRNOG KVARTA, Pisci i književnost – grupa autora

SKU: W-0558

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ideja vodilja autorima priča bila je skica susjedstva. Svaki je autor pisao priče na zadanu temu, ali uz vlastitu slobodu stvaranja detalja priče. Susjedstvo ima pet ulica koje su nazvane po književnicima. Oživjeli smo obitelji u sedamdeset kuća.

Osnovna ideja ove zbirke bila je da kroz priču prikažemo na koji način loše i štetne stvari poput alkohola i cigareta djeluju negativno na mlade, ali i na odrasle. Kroz priču, čitatelji sami mogu uvidjeti što je dobro, a što loše.

Jedna od niti vodilja kroz priče bila je također i tema nasilja u obitelji. Autori su vrlo uvjerljivo oživjeli nasilne situacije u kojima se mnogi ljudi nalaze, a iz kojih ponekad ne znaju naći izlaz.

U jednoj od priča, u nedostatku posla, netko radi na crno i takav mu je rad jedini izvor prihoda, a zavidni ga i ljubomorni susjedi prijavljuju inspekciji.

Nadalje, u drugoj priči glavni lik želi mladu djevojku na prevaru zaposliti u inozemstvu, ali za protuuslugu traži od nje nemoralne stvari.

U trećoj priči naizgled mirno susjedstvo poremeti dolazak tinejdžera iz drugog susjedstva koji brutalno napadaju slabije od sebe.

U susjedstvu se dogodilo nekoliko i provala i krađa, a jesu li provalnici uspjeli pobjeći s plijenom saznat ćete ako pročitate priče.

Zbog svih tih događanja, u našem su susjedstvu policija i hitna pomoć vrlo česti gosti.

Priče koje su pred vama zasigurno će zainteresirati šire čitateljstvo, a nadamo se i mlađu generaciju koja će iz tih priča izvući pouku.

– Kruno Šafranić

Bilješka o autorima:

Autori priča dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Ukrajine, te s ponosom možemo kazati da je ovo međunarodna zbirka priča.

Marija Grgić, Ivan Čajić, Nena Crnčević, Maja Adžaga, Lidija Harak, Marijana Rom, Željka Kahlik, Kristina Kusturić, Biserka Spajić, Daria Lisenko, Ksenija Schindler, Mirela Osmanović, Mirjana Pejak, Davorka Flego, Kruno Šafranić, Ljiljana Meštrić, Evica Kraljić, Marko Žanetić, Nada Vučičić, Danijela Sabo, Tea Žigman, Vlasta Šafranić, Sladjana Nedeljković, Dragana Latinović, Jasminka Anančevska, Ante Sabo, Marija Kotarski, Julijana Plenča, Sonja Smolec, Ivan Gaćina, Ljubica Sedlaček, Jelena Zlatar, Ksenija Kušec, Jasminka Mesarić, Andrea Gojković, Marija Lovrić, Ana-Marija Posavec

Priče su nastale u razdoblju od 4.10.2015. do 14.2.2016. godine, a autori su članovi Facebook grupe “Pisci i Književnost”

Ključne riječi: Pisci i Književnost, PiK, kratke priče, kvart, obitelj, tajne.

Link: https://www.facebook.com/groups/245484055481932/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/pisciknjizevnost.pik/?view_public_for=741769035915471
Web stranica: http://pisciiknjizevnost.wixsite.com/pisci-i-knjizevnost
E-mail: Pisci i književnost

Naslov: Tajne (ne)mirnog kvarta
Autori: Pisci i književnost – grupa autora
Broj stranica: 182
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-347-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.