CROATAN INDIJANCI OD LEGENDE DO ISTINE, Božidar Ručević

CROATAN INDIJANCI OD LEGENDE DO ISTINE, Božidar Ručević

SKU: WPOV-140005

4,25  (32,02 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovom štivu pokušalo se je povezati pradavna vrela o Croatan Indijancima sa spoznajama našega doba te predočiti neke naznake i putove za povijesne, imenoslovne, rodoslovne i biološke potvrde o njihovoj mogućoj svezi sa stanovništvom s hrvatske jadranske obale. Osim toga promiče se ideja o suradnji između ”Dubrovačko-neretvanske županije” u državi Hrvatskoj i ”Okruga Robeson” u Sjevernoj Karolini iz SAD-a, i to na: znanstvenom, turističkom i gospodarskom području. Za nositelje svih aktivnosti predložena su Sveučilišta u Dubrovniku i Pembrokeu.

Bilješka o autoru/autorici:

Božidar Ručević, rodio se u Osijeku, diplomirao na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, radni vijek proveo u Zagrebu, kao umirovljenik bavi se rodoslovnim istraživanjem.

Ključne riječi: Dubrovčani, Croatan Indijanci, 16. stoljeće, drevni kontakti Hrvata i SAD-a, sveze i suradnja

E-mail: Božidar Ručević

Naslov: Croatan Indijanci Od legende do istine
Autor: Božidar Ručević
Broj stranica: 76
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.