BRODSKI CJEVOVODI, Predrag Kralj, Ivica Šegulja

BRODSKI CJEVOVODI, Predrag Kralj, Ivica Šegulja

SKU: W-0783

9,29  (70,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U radu se obrađuju brodski cjevovodi, odnosne njihove specifičnosti. Dane su bitne odrednice jednog klasifikacijskog društva – Hrvatskog registra brodova, u skladu s kojima se mora dimenzionirati i izgraditi elemente cjevovoda. Tehnička pravila dana su tekstualno i u obliku matematičkih izraza, a u nekoliko je slučajeva i primjer izračuna glavnih elemenata cjevovoda. Objašnjene su zajedničke karakteristike cjevovoda: načini označavanja cjevovoda, konstruktivni materijali i zaštita, elementi cjevovoda, kao što su zaporni elementi te regulacijski ili kontrolni elementi te pravila prema kojima se dimenzioniraju elementi. Sistematizacija cjevovoda izvršena je prema funkciji koju obnašaju te se objašnjavaju pogonski cjevovodi, cjevovodi opće službe te cjevovodi specijalne namjene. Dana su i objašnjenja o zadacima časnika stroja u održavanju cjevovoda u najširem smislu – od održavanja ispravnosti svih elemenata i cjevovoda u cjelini do praćenja rada sustava i dijagnostike kvarova.

Bilješka o autoru:

Predrag Kralj izvanredni je profesor na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Radio u brodogradilištu „3. MAJ“ u Jedinici za klasifikacijske i sistemske nacrte. U znanstvenom radu uglavnom posvećen modeliranju i simulacijama procesa u brodskim pomoćnim sustavima i uređajima.

Ivica Šegulja redoviti je profesor u trajnom zvanju Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Radio u brodogradilištu „3.Maj“ u Tvornici motora i dizalica, te u Brodogradilištu Kraljevica. U znanstvenom radu se bavi modeliranjem procesa u MSUI, te modeliranjem procesa proizvodnje.

Ključne riječi: Brodski cjevovodi, elementi cjevovoda, materijali, označavanje, pogonski cjevovodi, cjevovodi opće službe, cjevovodi specijalne namjene, održavanje

E-mail: PFRI

Naslov: Brodski cjevovodi
Autor: Predrag Kralj, Ivica Šegulja
Broj stranica: 242
Nakladnik: Pomorski fakultet u Rijeci
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-165-125-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.