ANTIČKE POSLOVICE, Zlatko Lukić

SKU: W-1400

18,00  (135,62 kn)

Autor: Zlatko Lukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Ovaj izbor antičkih poslovica i fraza nastao je kao plod dugogodišnjeg skupljanja koje je autor našao u mnogim, a najviše povijesnim knjigama. Grčka i rimska misao su vrelo ljudske mudrosti, a postale su sastavni dio našeg svakodnevnog izražavanja. U knjizi su zastupljene i maksime renesanse, koja je također bila rasadnik lucidnih i znakovitih poruka. Ono što čini posebnu draž ovoj zbirci je komparativi odnos grčkih i rimskih izreka s našim narodnim izrekama. Na primjer izreka „Malum nullum sine aliquo bono“, odgovara našoj izreci „Svako zlo za neko dobro“ ili Senekina „Imperare sibi maximum imperium est“ odgovara našoj izreci „Vladati nad sobom najveća je vlast“.

 

Bilješka o autoru:

Zlatko Lukić rođen je 1953. u Zagrebu. Od tada do danas putuje, piše, luta, stvara, istražuje i voli. Živio je u 14 gradova diljem Europe i osim pisanja koje je jedino bilo konstanta, imao je 49 zanimanja. Iz svakog tog grada, mjesta i ljudi koji su prolazili pored njega, crpio je inspiraciju, a jedini njegov pokretač je stvaranje. Ima ti izvedene drame i 31 objavljenih djela od kojih su neka i nagrađena. U nastajanju je nekoliko naslova, a pisanje nikada ne prestaje jer pisac uvijek piše, pa barem i u mislima.

Link: https://zlatkolukic.com/

E-mail: Zlatko Lukić

 

Naslov: Antičke poslovice
Autor: Zlatko Lukić
Broj stranica: 242
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-336-908-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.