ŠKOLA COACHEVA, Tihana Dragičević

ŠKOLA COACHEVA, Tihana Dragičević

SKU: W-1349

55,00  (414,40 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 UVOD

 

Teorija bez prakse je neozbiljna; praksa bez teorije je opasna.“

Kineska poslovica

Ne možete promijeniti ljudsko biće. Jeste li ikada probali? Možda svoje tinejdžere, partnere, kolege, rođake, prijatelje? Jeste li bili uspješni? Ne kažem da ne možemo utjecati na druge – to svakako možemo. Ono što kažem jest da me na temeljnoj razini ne možete promijeniti. Samo ja mogu sebe promijeniti. No, ne mogu promijeniti ono što ne primjećujem. I to vam je to.

Postali smo dosta dobri u promatranju drugih – u tomu imamo dosta prakse. A imamo i pregršt savjeta i trikova o tomu što bismo trebali napraviti, a što ne. No, često nismo toliko dobri u promatranju jedine osobe koju uistinu možemo primijeniti, što nam dobrano ograničava naše izbore i mogućnosti. A kako bismo bili coach ili kako bismo isprobali neke tehnike coachinga, prvo što moramo napraviti jest upoznati samoga sebe – kako oblikujemo svoja mišljenja, koji su naši obrasci, uvjerenja, slijepe točke, što je naš kriptonit, koje su nam osnovne potrebe i što nam je potrebno za rast. Samocoaching je prvi korak na tomu putu.

Uistinu, uvijek imamo izbora, pa odsada možete izjavu „Jednostavno nisam imao izbora“ gledati drugačije. Kada se nosimo s problemima u životu, uvijek donosimo određene odluke, a stvar koju tada ne znamo jest da je naša odabrana odluka samo jedna od mnogih ponuđenih. Samo smo slijepi vidjeti ostale. To ne znači da ne postoje ili da su lagane. Kada većina mojih klijenata kaže: „Nemoguće je“, misli: „Teško je.“ To su dvije potpuno različite stvari.

Važno je da dobijemo novo gledište na odluke koje donosimo. Uvijek imamo izbor pri njihovu donošenju – posvuda je oko nas. Jeste li ikada primijetili da svaki put kada vam je nešto u životu išlo loše, ili čak dobro, bili ste tamo! Mi smo zajednički nazivnik u svojim pričama, mi smo ti koji se svaki put pojavljujemo iznova. Tvrdimo da smo ono što jesmo zbog odluka koje donosimo. A budući da uvijek odabiremo, svakoga trenutka, ne biste li iz temelja promijenili svoj i život svojega klijenta ponudivši bogatu paletu izbora tako da svaki od vas može namjerno stvarati svoje remek-djelo?

Klijenti vam dolaze kada su zapeli – kada mentalno, emocionalno i tjelesno više ne teku. Misle da nemaju drugih mogućnosti jer sve što vide jest ona mogućnost koju cijelo vrijeme gledaju – svoj začarani krug. Riječ na koju se ovdje moramo usredotočiti jest „vide“. Ako im kao coach uspijete pomoći da vide druge mogućnosti, tada će imati izbora. A ako imaju vidljiv izbor, postaju slobodni. To je poenta. To je „što“. A što se tiče „kako“, pozivam vas da to otkrijete u ovomu priručniku.

Nakon što sam dvanaest godina radila kao coach i supervizor te nakon što sam vodila Školu coacheva – edukaciju u Nizozemskoj i Hrvatskoj, želja mi je bila pružiti vam sveobuhvatan multidisciplinaran pogled na coaching. Željela sam napisati priručnik koji će obuhvaćati sve – od pozadinske teorije i referencija za daljnja istraživanja, preko tehnika i svjedočanstava, do praktičnih savjeta i humora. Jednu knjigu koja uključuje sve. Zato ima toliko stranica – svako je poglavlje moglo biti zasebna knjiga, ali ipak cjelinu čine tek kada su sva zajedno na okupu. Sustavni dio mene nije ih mogao razdvojiti. A praktični dio mene to je prihvatio s radosti.

Osobno cijenim pristup koji na osobu gleda kao na cjelinu, ne kao na dio nečega; koji gleda na osobu s različitih gledišta i različitim očima te uspijeva izgraditi tumačenje i dijagnostiku te osobe. Sretna sam što se mogu igrati sa svim dijelovima svojih klijenata i coacheva na Školi coacheva – edukaciji: svjesnim, nesvjesnim, jezikom, raspoloženjima, tijelom, umom, srcem, vidljivim i nevidljivim.

Upravo zbog toga možete biti zadovoljni jer ćete ovdje naći opsežan holistički i sustavan pristup coachingu. Moj se rad uglavnom sastoji od ontološkoga coachinga, psihodrame, rada temeljenoga na sustavu i na tijelu. Ovdje vam nudim više stvari na odabir – ne mogu znati odakle dolaze moji čitatelji i kamo idu. Moj je posao poslužiti vam ručak, a vaš je posao pojesti što vam se sviđa i dalje proslijediti ostalo. Ali nemojte da vas čujem da vam se ne sviđa hrana koju niste ni probali!

Uživajte u ovim stranicama, a ako vas zanima praktičniji pristup, pridružite nam se u Školi coacheva – edukaciji, uživo ili putem interneta!

Vaša,
Tihana
tihana@elevate.hr

 

Sažetak:

Priručnik za ljude koji rade s ljudima

Udaljite se, uronite, skočite, otpustite, promatrajte

i živite vještinu coachinga

 

Bilješka o autorici:

EMCC EIA Coach – viša praktičarka, ICF PCC coach, EMCC ESIA supervizorica, trenerica i autorica. Radila je u vodećim svjetskim kompanijama, kao što su Allianz i Bayer, na nacionalnim i regionalnim položajima razvoja zaposlenika. Odlučila je kalibrirati svoj fakultetski profesorski smjer s coachingom, pa je završila edukaciju Oxford Coaching & Mentoring School London, nakon čega se i službeno akreditirala pri EMCC-u (Europskomu savjetu za mentorstvo i coaching) gdje je trenutačno certificirana i drži individualnu akreditaciju višega praktičara. Deset godina radila je u Nizozemskoj na treninzima osobnoga i profesionalnoga razvoja, provodeći mnogo vremena na putu. Prakticira superviziju, a mladim coachevima, trenerima i osobama koje rade s ljudima još uvijek drži pojedinačne susrete coachinga. Tri je godine bila u predsjedništvu HUC- a (Hrvatske udruge za coaching), gdje trenutačno obavlja ulogu predsjednice Etičkoga povjerenstva. Škola trenera i Škola coacheva (akreditirana EIA pri EMCC-u), njezine središnje edukacije, idu u inačicama uživo i putem interneta. Autorica je dviju knjiga, koje nadopunjuju spomenute edukacije i koje su tiskane na hrvatskomu jeziku, a dostupne su i na engleskomu na Amazonu.

Majka, supruga, kćer, prijateljica. Poštuje i voli prirodu te nastoji provoditi vrijeme u njoj. Zanima ju ljudska psiha sa svakoga gledišta i iz znatiželje se već godinama bavi vedskom astrologijom i drugim vedskim znanjima (yoga, vastu, ayurveda). Zalaže se za izvrsnost u svakomu pogledu, vjeruje u čovjeka i smatra da smo svi svoje remek-djelo.

Tihanin put coachinga bio je bogat. Voli reći da coach vrijedi koliko i njegov KOR (kontinuirani osobni razvoj) jer je coaching umijeće i strategija rada s ljudima, a za punjenje pozadinskoga znanja sami smo odgovorni. S 37 godina koliko ima u trenutku pisanja knjige skupila je 4500 sati međunarodnih edukacija i nadogradnje, mimo one formalne. Oplemenili su ju razni smjerovi koje primjenjuje u radu: ontološki coaching, konstelacije sustava, tjelesno usmjerena terapija, NLP, psihodrama, zen-budizam, iskustveno učenje u prirodi. Bavi se executive i business coachingom u kompanijama, ali je dostupna i fizičkim osobama (ono što se naziva life coachingom). Velik dio njezina rada, temelja i inspiracije zauzimaju tzv. treninzi osobnoga razvoja koje je prolazila i radila u Olde Vechteu, u Nizozemskoj. Osmišljeni su po uzoru na revolucionarni trening Wernera Erharda EST u Californiji i ontološke treninge preobražaja prema Patu Groveu u JAR-u. Njezini su učitelji u ovomu području Pat Grove i Marko Vlaming, iz Nizozemske. Kao coach, Tihana zbog svega ovoga ima integrativni pristup i usmjerena je na klijentovu regeneraciju.

Ključne riječi: Coaching, coach, business coaching, life coaching, edukacija, osobni razvoj, akreditacija

Link: www.elevate.hr

E-mail: Tihana Dragičević

 

Naslov: Škola coacheva
Autorica: Tihana Dragičević
Broj stranica: 730
Nakladnik: Elevate
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-48578-0-9

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.


Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.