ZBIRKA ZADATAKA IZ TERMODINAMIKE I TERMOTEHNIKE, doc. dr. sc. Ivan Pivac, izv. prof. dr. sc. Ivan Tolj, prof. dr. sc. Sandro Nižetić

SKU: W-1540

23,00  (173,29 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Zbirka zadataka obuhvaća gradivo kolegija Termodinamika i drugih srodnih kolegija, i to raspoređeno kroz 22 poglavlja, tj. nastavne cjeline. Na početku svake cjeline dani su teorijski sažeci i matematički izrazi potrebni za rješavanje numeričkih zadataka tipičnih problema, kao i njihova potpuna rješenja (takvih je 120 zadataka), uz dodatne varijacije zadataka za samostalno rješavanje i utvrđivanje gradiva uz dana konačna rješenja (takvih je 70 zadataka). Stoga, zbirka predstavlja ujedno i podlogu studentima, ali i nastavnicima, za uspješno provođenje auditornih vježbi, ali i nadopunu već postojećoj vrlo bogatoj literaturi iz ovoga područja. Također, očekujemo da će ova zbirka studentima biti od velike pomoći i za njihovu samostalnu pripremu kolokvija i ispita iz ovoga područja, te u daljnjem praktičnom radu.

 

Bilješka o autorima:

Dr. sc. Ivan Pivac je docent na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu. Njegovo područje istraživačkog interesa su termodinamika i primjena obnovljivih izvora energije, s posebnim naglaskom na membranske gorivne članke i elektrolizatore, te elektrokemijske kompresore vodika.

Dr. sc. Ivan Tolj je izvanredni profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu. Njegovo područje istraživačkog interesa su termodinamika, gorivni članci i vodikovi energetski sustavi.

Dr. sc. Sandro Nižetić je redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu, gdje je voditelj Katedre za termodinamiku i termotehniku. Njegovo područje istraživačkog interesa su razvoj novih alternativnih izvora energije, temeljenih na obnovljivim izvorima energije, kao i termodinamičkim analizama te analizama korisnosti energetskih pretvorbi u različitim tehničkim primjenama, odnosno unaprjeđenju energetskih tehnologija.

E-mail: Kontak autora

 

Naslov: Zbirka zadataka iz termodinamike i termotehnike
Autori: doc. dr. sc. Ivan Pivac, izv. prof. dr. sc. Ivan Tolj, prof. dr. sc. Sandro Nižetić
Broj stranica: 290
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2024..
ISBN: 978-953-290-131-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.