ZAPISI, CRTEŽI, SLIKE: BILJEŠKE ONKRAJ STVARNOSTI, Gloria Oreb

SKU: W-1416

16,00  (120,55 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Umjetničkom knjigom Zapisi, crteži i slike: bilješke onkraj stvarnosti nastavljam razradu procesa stvaranja započetu u prvom pisanom uratku Portae lucis: umjetničko istraživanje. Osnovne je postavke konceptualno moguće formirati oko pojmova grad, priroda i onkraj. Knjiga je sadržajno podijeljena na tekstualni i vizualni dio: eseje, poetske zapise, crteže i slike a žanrovski je (ne)odrediva, stoga oscilira u međuprostoru literarnih i vizualnih vrsta.

Poetskim zapisima i crtežima svjedočim o imaginarnim, snovitim prostorima u okružju grada i prirode. Slikarskim ciklusom O pticama, stablima, gljivama i mnogočemu objedinjujem crtež automatskih konfiguracija s bojom, u kompozicijama primarnih odnosa bojanih polja. Sintezom literarnog i vizualnog iskustva koji se izmjenjuju i međusobno nadopunjuju gradim knjigu Zapisi, crteži i slike: bilješke onkraj stvarnosti s namjerom osvještavanja prirode, njenih pojava i ciklusa, riječima, bojama i crtežom. Nakana slikarskih i crtaćih uradaka jest bojom, gestom i ritmom obogatiti unutarnji osobni prostor promatrača i čitatelja u izvanjskom prostoru svagdašnjeg bivanja.

 

Bilješka o autorici:

Gloria Oreb rođena je 1972. u Dubrovniku. Diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2002. i stekla zvanje akademske slikarice. Doktorsku disertaciju obranila je 2015. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izvanredna je profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje crtanje i slikarske kolegije.

U matičnom mediju slikarstva ostvarila je i predstavila dvanaest slikarskih ciklusa. Istražila je i druge načine realizacije vizualnog posredstvom medija fotografije, videa, internet projekata, instalacija u javnom i galerijskom prostoru, umjetničkih knjiga, knjiga objekata i performansa. Autorica je tridesetak samostalnih izložaba i sudionica je na pedesetak skupnih izložaba i festivala. Voditeljica je studentskih izložbenih aktivnosti. Objavljuje tekstove u časopisima i zbornicima. U naknadi UMAS-a 2022. objavljena je njena prva knjiga Portae lucis: umjetničko istraživanje.

Opširno o umjetničkom djelovanju na mrežnoj stranici Glorie Oreb: http://www.gloriaoreb.com i mrežnim stranicama UMAS-a: https://grgur.umas.hr/~gloreb/

Link:

E-mail:  Gloria Oreb

 

Naslov: Zapisi, crteži, slike: bilješke onkraj stvarnosti
Autorica: Gloria Oreb
Broj stranica: 108
Nakladnik: Umjetnička akademija u Splitu
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-6617-63-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.