VRATA KOJA MOŽEŠ OTVORITI, Zlatko Đurić

VRATA KOJA MOŽEŠ OTVORITI, Zlatko Đurić

SKU: W-0740

17,25  (129,97 kn)

Autor: Zlatko Đurić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Citat: …i nekog nepoznatog grada, stoji svjetionik kojega svjetlo svake noći zablista nad morem poput udarca lepeze, a onda više ništa, pa opet ima nešto.

– ROBERT MUSIL

Prema jednom proturječno nadrealnom predlošku, u maniri nečeg distanciranog što je otišlo predaleko, pokrenut je usud poludramskih tekstova Vrata koja možeš otvoriti. Nedvojbeno, odabrani naslovi: Albe, Vrata koja možeš otvoriti, Dvostruka viđenja, Albertov cvijet, Ne tako često & Poput udarca lepeze – izdvojeni su da uzmognu savršeno dokazati koliko pročitanog ujedno možemo podnijeti i jasno urezati u pamćenje. Treba reći, u namjeri kao da ih skidamo sa svog lica za sve žive tajne: između indiferentnosti i emocija, zlih titraja, misticizma podvojenih ljubavi, brzih maski, progutanih aspiracija, buke ništavila, psihodelične podsvijesti i snažnih opsesija, ne kriju se samo privlačna iskušenja, nedosljednosti, najumirljiviji duhovi, mimika antipoda i opipljivi zapleti. Čudne dimenzije štite nam i čiste nadahnuti duh u užareno bogatu unutrašnju spoznaju. Čak i više od toga. Valjda ekstremno duhovitu. I opet, tu se iz paučine razmetanja pokazuje neponovljiva svečanost, posvetna i uzvišena za Nezemaljsko kazalište koje i dan-danas još nije polazište onog najgoreg. Ako zapazite i nakon toga privrženi držite ovu knjigu u rukama, uhvatili ste se za ono često uskraćeno na drugoj strani… Baroknost priče, alegoriju smrti i u tom kontekstu moćne ptice, ponovno oživjele sutonjake, same po sebi plamene veze, nepredvidljive žene, raskrinkavajuću mitologiju, ludilo sablasnih asocijacija, opasne promatrače izvana, percipijente afričkih orhideja, knjiškost izopačene literature, dohvate umjetničkih integriteta, uživljenost Divljeg anđela i posve otpuhnuti rašljasti poljubac. Možete li to…?

– Autor

Bilješka o autoru:

Zlatko Đurić rođen je 31. ožujka 1952. u Zagrebu

Naslov: Vrata koja možeš otvoriti
Autor: Zlatko Đurić
Broj stranica: 420
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-459-9 
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.