UVOD U RADIOLOGIJU, S. Janković, F. Mihanović

UVOD U RADIOLOGIJU, S. Janković, F. Mihanović

SKU: WOZS-130001

9,16  (69,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Udžbenik Uvod u radiologiju je prvijenac znanstveno-nastavne literature novog sveučilišnog Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Splitu. Rukopis se sastoji od 12 poglavlja, od uvodnih povijesnih napomena s kratkom povijesti radiologije/radiografije u našoj zemlji, do kontrole kvalitete i osiguranja kvalitete u radiologiji/radiografiji, a na samom kraju je popis korištene recentne literature.

Rukopis udžbenika obuhvaća sva bitna područja Radiologije, na jednostavan i pregledan način, bez suvišnih detalja. Naime, svrha ovog udžbenika je da na što je moguće jednostavniji način uvede studente radiološke tehnologije, na samom početku njihove edukacije, u složenu materiju koju će izučavati puno detaljnije tijekom drugih, različitih kolegija. Određena poglavlja knjige svakako će dobro doći i studentima diplomskog studija Medicine i Dentalne medicine, koji žele naučiti nešto više o osnovama radiologije, radiološkim metodama pregleda te zaštite od ionizirajućeg i neionizirajućeg zračenja.

Ključne riječi: Radiologija, Vrste zračenja, Rentgenske zrake, Zaštita od zračenja, Radiološki uređaji, Receptori slike, Radiološke metode, Kontrastna sredstva, Kontrola kvalitete u radiologiji, Kompetencije prvostupnika radiološke tehnologije

Naslov: UVOD U RADIOLOGIJU
Autor: Stipan Janković, Frane Mihanović
Nakladnik: SVEUČILIŠTE U SPLITU, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.