UVOD U RAČUNALNU GRAFIKU, Vladan Papić

UVOD U RAČUNALNU GRAFIKU, Vladan Papić

SKU: WFESB-130001

12,87  (96,97 kn)

Autor: Vladan Papić

Nakladnik: FESB

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Gradivo obuhvaćeno u skripti Uvod u računalnu grafiku usklađeno je s nastavnim programom predmeta Računalna grafika koji slušaju studenti prve godine diplomskog studija računarstva na FESB-u. Sadržaj skripte studentu omogućava upoznavanje i razumijevanje osnovnih softverskih alata, algoritama i postupaka kao i sklopovskih uređaja koji se koriste pri postupku generiranja računalnih slika.

Sadržaj:

Uvod. Osnovni algoritmi rasterske grafike. Grafičko sklopovlje. Geometrijske transformacije. Objekti u 3D prostoru. Krivulje i površine. Osvjetljenje i teksture. Animacija.

Bilješka o autoru:

Autor je redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Nositelj je više kolegija iz područja računarstva i elektrotehnike. Autorovo znanstveno istraživanje usmjereno je na područje umjetne inteligencije, posebice računalni vid i ekspertne sustave.

Ključne riječi: Računalna grafika, računarstvo

Link: www.fesb.hr/~vpapic
 
Naslov: Uvod u računalnu grafiku
Autor: Vladan Papić
Broj stranica: 178
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-290-038-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.