TOČKA NESTAJANJA, Božana Ćosić

TOČKA NESTAJANJA, Božana Ćosić

SKU: W-0576

10,49  (79,04 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Točka nestajanja nije prvo prozno djelo iz pera Božane Ćosić. Uz kratke priče i romane razne tematike, koje objavljuje na društvenim mrežama i online časopisima, potrebno je napomenuti kako je upravo Točku nestajanja odlučila predstaviti prvijencem.

Riječ je o kratkom krimiću u kojemu radnju predvodi privatna detektivka B.V. London, pozvana na suradnju s ostalim važnim osobnostima u romanu, dakle, otprije poznatim policijskim timom. Ćosić smišljeno gradi karakter svojih likova, dodjeljuje im vrline, vještine, ali ne izostavlja ni tipične ljudske mane koje do izražaja dolaze prilikom rješavanja neobičnog slučaja, a radi širine prihvaćanja ne imenuje ih tipičnim domaćim imenima.

Rečenice su joj protočne i jasne, vješto dočarava atmosferu mjesta zločina, likovi opažaju važne detalje koji se prikazuju čitateljima, kratkim opisima oblikuje figure žrtava upućujući tragovima te istražiteljskim metodama pronalazak zločinca koji se ima uhvatiti.

Točkom nestajanja uistinu se može na neki način nestati – što i jest kriminalistički slučaj romana (!), preseliti u Westgate i hoditi istražiteljskim stopama prgave B.V. London, još prgavijeg joj partnera Ryana Patricka, pripravnika Thomasa Greena te šefa policijskog tima – inspektora Pollacka.

Božana se Ćosić ovim romanom više okreće klasičnom krimiću u kojemu ne dominiraju akcijski obračuni pištoljima u lovu na zločinca; suptilno prednost daje logičnom zaključivanju detektiva, njihovim vještinama, suradnji te unutarnjim njihovim stanjima.

Je li slučaj riješen, je li i u kojoj mjeri novopečena spisateljica uspjela zadovoljiti zahtjeve popularnog kriminalističkog žanra – ostaje odluka čitateljima, ljubiteljima krimića, ali i kritičarima.

Točka nestajanja roman je koji vrijedi pročitati u ono vrijeme kad se ljudski mozak, opterećen svakodnevnim brigama, nastoji odmoriti i zabaviti.

– Ana-Marija Posavec

Bilješka o autorici:

Božana Ćosić ( djevojački Vegeš ) rođena je 21. veljače 1980. godine u Slavonskom Brodu. Ljubav prema pisanju pokazuje već u osnovnoškolskim danima, a piše do danas. Iz njezina pera teku pjesme, priče te romani razne tematike.

Priče i pjesme objavljivane su joj u raznim zbornicima:

Ukradeni snovi (2015), U valovima stiha (2016), Ponovno ususret (2014), Stihovi od sedefa (2016).

Osim priča, romana i poezije piše i kolumnu pod nazivom Zrnca mudrosti za književni web portal Čitaj me, dnevničke zapise Dnevnik (ne)obične djevojke za online časopis Kvaka u rubrici Iz Božaninog pera, te kratke priče za književni web portal Narativa.

U časopisu Hagiohr objavljen joj je i članak pod nazivom Pobijediti boli (2016).

Točka nestajanja njezin je roman prvijenac.

Ključne riječi: Krimić, Detektiv, Svijeća, Nestajanje, Božana, Ćosić, B.V. London, BožaNa 21

Link: https://www.facebook.com/Božana-Ćosić-pisac-488732724665405/
E-mail: Božana Ćosić

Naslov: Točka nestajanja
Autorica: Božana Ćosić
Broj stranica: 148
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-360-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.