IZGUBLJENA RIJEKA, Nada Vukašinović

IZGUBLJENA RIJEKA, Nada Vukašinović

SKU: W-1164

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

„Priče nastaju iz provjere vlastitog pamćenja, dok se s pripovjedačkom strašću puni se lenta vremena i radi svojevrsna inventura i prevrednovanje onoga što se dogodilo, što je prepušteno zaboravu ili uzaludnosti svakodnevice. Blizina i daljina, čežnja za svijetom koji je mogao biti drukčiji, ako ne i bolji, određuju tematski krug priča, Izgubljena rijeka.
Intimni zapisi i suočavanja u gradu, na ulici, u bolnici, školi, na radnom mjestu, u stanju mirovanja, u hodanju i lutanju.“ Miroslav Mićanović

Bilješka o autorici:

Nada Vukašinović je rođena u 1952. godine u Osijeku, a uz Zagreb ju veže školovanje, obiteljski i profesionalni život.
U početku je prikupljala zavičajne priče i legende, pripovijedala ih učenicima i s kolegama iz škole objavila u knjizi Šetnja Sesvetskim prigorjem.
Kasnije je počela zapisivati svoje priče i objavljivati ih u časopisima i na internetskim portalima. Osim kratkih priča piše i putopisnu prozu i poeziju.
Svakodnevno u elektroničkom obliku piše blog poezije i kratkih priča Moje niti. Nagrađena je na anonimnom natječaju Matice hrvatske u Osijeku, za najbolji prozni tekst u 2014. godini, a 2015. objavila je zbirku kratkih priča, Slučajno.
Za 2020. godinu, dobila je potporu Ministarstva kulture za zbirku kratkih priča, Izgubljena rijeka. Njezine kratke priče su iz prostora fikcije ili memoarske proze. Često su to fragmenti u kojima je zabilježena stvarnost. Vrata za ulaz u priču se otvaraju na obje strane. Likovi fikcije ulaze u život, a stvarni likovi u fikciju, dobiju glas, povezuju se, grade nove odnose i stvaraju fragmentarni odraz svijeta.

Ključne riječi: Intimni zapisi, svakodnevica, inventura života, mjesta odrastanja i djetinjstva, zablude i nadanja, razočaranja i otkrića, slike prolaznosti, u kojoj smo, istodobno, i sudionici i promatrači, čitatelji.

E-mail: Nada Vukašinović 

 

Naslov: Izgubljena rijeka
Autorica: Nada Vukašinović
Broj stranica: 148
Nakladnik: Hrvatski sabor kulture
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-6074-31-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.