TEHNOLOGIJA OBRADE I ODRŽAVANJA, Zoran Kalinić

SKU: W-1497

18,00  (135,62 kn)

Autor: Zoran Kalinić

Nakladnik: Vlastita naklada

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Udžbenik je vrlo koristan resurs za učenike strukovnih škola. Cilj udžbenika je pripremiti učenike za praktično stjecanje znanja iz struke, čime će biti osposobljeni za uspješno obavljanje poslova strojobravara. Osim toga, udžbenik je usklađen s okvirnim programom “Tehnologije obrade i održavanja”, što je dodatna prednost.

Evo kratkog pregleda poglavlja i njihovih sadržaja:

1. Mjerenje: Uči učenike osnovama mjerenja, što je ključno u strojobravarskom zanimanju. To uključuje različite metode mjerenja, instrumente i preciznost mjerenja.

2. Toplinske obrade: Ovdje će učenici naučiti o procesima toplinske obrade metala kao što su kaljenje, popuštanje i cementiranje. Također će razumjeti utjecaj temperature na svojstva metala.

3. Strojna obrada odvajanjem čestica: Ovo poglavlje obuhvaća različite tehnike strojne obrade kao što su tokarenje, glodanje, bušenje i brušenje. Učenici će se upoznati s različitim alatima i strojevima.

4. Osnove pneumatskog i hidrauličkog upravljanja: Ovdje se obrađuje primjena pneumatskih i hidrauličkih sustava u industriji, s fokusom na princip rada, komponente i primjene.

5. Osnove CNC upravljanja: Učenici će naučiti kako upravljati CNC (Computer Numerical Control) strojevima, koji su ključni za modernu industriju.

6. Održavanje strojeva, uređaja i postrojenja: U ovome poglavlju uči se o važnosti i tehnikama održavanja strojeva i opreme kako bi se osigurala njihova učinkovitost i produžio njihov vijek trajanja.

Sva poglavlja su ilustrirana slikama i shemama, što je iznimno korisno za vizualno učenje. Dodatno, za olakšanje vođenja nastave i bolje približavanje gradiva učenicima, dostupan je i CD za nastavnike. Na tom CD-u nalaze se velike slike, animacije i filmovi iz područja obrade i montaže, što može pomoći učiteljima da ilustriraju i dodatno pojasne tehnike i postupke učenicima.

 

Bilješka o autoru:

Zoran Kalinić je profesor sa bogatim iskustvom u području strojarstva i pedagogije. Posvećen je obrazovanju u području strojarstva i razvoju alata koji pomažu učiteljima i studentima u procesu učenja i poučavanja.

Akademska titula: Profesor savjetnik u trajnom zvanju

Godina rođenja: 1957.

Mjesto rođenja: Livno.

Obrazovanje: Pedagoški fakultet u Rijeci.

Stručni naziv: Profesor strojarstva.

Doprinosi obrazovanju:

Napisao je više udžbenika namijenjenih srednjoškolcima u području strojarstva i razvio različite softverske aplikacije koje pomažu u izvođenju nastave i samostalnom učenju.

Ključne riječi: Mjerenje, pomično mjerilo, mikrometar kutomjer, komparator, tolerancije, dosjedi, kaljenje, žarenje, cementiranje, nitriranje, precipitacija, tokarenje, glodanje, blanjanje, bušenje, brušenje, honanje, lepanje, superfiniš, elektroerozija, eliziranje, CNC programiranje, CAM programiranje, održavanje, podmazivanje

Link: https://www.kalinic.info/

 

Naslov: Tehnologija obrade i održavanja
Autor/autorica: Zoran Kalinić
Broj stranica: 168
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-49392-5-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.