SVAKA NOTA SVOJE MJESTO IMA, Minja Kuzmanić i Darko Grappone

GLAZBENA BOJANKA I VJEŽBANKA, Minja Kuzmanić i Darko Grappone

SKU: W-0850

17,92  (135,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Glazbena bojanka i vježbanka je udžbenik koji glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približava djeci, pritom se služeći slikama iz njihova svijeta. Tekstovi pjesama prikazani su živim ilustracijama u boji i djeci govore o poznatim temama. Uglazbljene pjesme imaju svoju estetsku vrijednost, melodijski i ritamski su zanimljive i lijepe, a istovremeno i vrlo jednostavne. Ono što ih obogaćuje i daje im suvremenu notu su maštoviti aranžmani instrumentalne pratnje uzeti iz različitih glazbenih tradicija (klasika, jazz, etno). I tako, šećući knjigom djeca kroz igru mogu naučiti glazbeno crtovlje, violinski ključ, note, pauze te pojmove kao što su kratko i dugo, brzo i sporo, visoko i duboko, veselo i tužno, dur i mol, dinamiku, tempo i pritom vježbaju pisati, povezivati, prepoznavati… Pjesme glazbene abecede i solmizacije osmišljene su s ciljem učenja, pamćenja i prepoznavanja boje, visine i mjesta tona u C-dur tonalitetu. Knjiga uključuje dva CD-a koji su zvučni dio bojanke i vježbanke.

Prvi CD sadrži glazbu s pjevanjem, a drugi samo instrumentalnu pratnju (minus one). Udžbenik može naći svoju primjenu u vrtićima, glazbenim vrtićima i školama (predškolski program i u prvom razredu nastave solfeggia) i osnovnim općeobrazovnim ustanovama. U planu je knjiga s klavirskom pratnjom ovih pjesama osmišljena da nastavnicima olakša rad i pomogne u nastavi.

Izvadak iz recenzija:

Sa svake stranice knjige, kao i iz snimljenih materijala, odiše ljubav autora prema glazbi i predanost glazbeno-pedagoškom radu. U području obrazovanja, i to ne samo glazbenog, rijetko se susretnu nastavni materijali koji su tako temeljito i odgovarajuće prilagođeni te pružaju tolike zanimljive mogućnosti kako učenicima tako i njihovim nastavnicima. Bez čvrste utemeljenosti u dugogodišnjem pedagoškom i glazbeničkom radu razvoj ovakvih materijala ne bi bio moguć. Uz zahvalnost i oduševljenje podržavam objavljivanje, a još više svakodnevno korištenje ove vrijedne knjige.

– doc. dr. sc. Darko Hren

Ovaj je projekt u potpunosti usklađen s glazbenim razvojem djeteta predškolske i rane školske dobi. Osim toga, u skladu je sa suvremenim tendencijama ranoga i predškolskoga odgoja, u smislu integriranog razvoja djeteta. Naime, osim što se radom na navedenim materijalima razvijaju glazbene sposobnosti djece, projekt omogućuje i njihov kognitivni, emocionalni, socijalni i tjelesni razvoj, što projektu daje posebnu vrijednost. I sama eksperimentalna realizacija projekta u glazbenoj školi Borisa Papandopula u Splitu naišla je na jako dobre reakcije učenika i nastavnika, što potvrđuje da se radi o vrlo korisnom projektu. 

– izv. prof. dr. sc. Snježana Dobrota

Bilješka o autorima:

Minja Kuzmanić

Diplomirala je glazbenu pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Beogradu (1992.) i dirigiranje u Austriji (1995.) na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Nakon studija djeluje kao zborovođa i dirigent orkestra u Tirolu, Austrija. Svoje glazbene horizonte zajedno sa suprugom Darkom Grapponeom nastavila je širiti u Indiji, istražujući suštinu glazbenih formi drugih kulturnih tradicija. 2006. godine se vraća u rodni Split i podučava klavir i glazbenu teoriju u privatnoj glazbenoj školi Boris Papandopulo. Trenutno se bavi pisanjem poezije i glazbe za djecu. Autorica je Klavirske početnice – Svaka nota svoje mjesto ima.

Darko Grappone

Diplomirao je jazz udaraljke (1992.) na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu u klasi profesora Manfreda Josela. Nagrađivan je na međunarodnim jazz natjecanjima još u vrijeme studija. Slijede suradnje s istaknutim jazz imenima, ali i vrlo rano paralelno bavljenje glazbenom pedagogijom u Salzburgu, Tirolu, Schwazu i Telfsu. U Split se vraća 2006. godine i od tada podučava udaraljke u glazbenoj školi Josip Hatze. Kao skladatelj i perkusionist, Darko u svojim skladbama otkriva bogatu raznolikost ritmova, a profinjenošću izvedbe nudi i sasvim nove zvukovne slojeve. Sa suprugom Minjom je autor i izvođač više projekata koji uključuju glazbene zapise, koncerte i glazbene radionice (Sweet separation, Trio reflection, Kana, My life, Klasična hrvatska četvorka).

Ključne riječi: Glazbena bojanka, glazbena slikovnica, udžbenik za glazbene škole, glazba, djeca, vrtić

E-mail:  Minja Kuzmanić

Naslov: GLAZBENA BOJANKA I VJEŽBANKA Svaka nota svoje mjesto ima
Autori: Minja Kuzmanić i Darko Grappone
Broj stranica: 92
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-546-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.