STANOVNIŠTVO ZAGVOZDA OD SREDINE XVII. STOLJEĆA DO I. SVJ. RATA

STANOVNIŠTVO ZAGVOZDA OD SREDINE XVII. STOLJEĆA DO I. SVJ. RATA

SKU: W-0651

30,53  (230,03 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Knjiga „Stanovništvo Zagvozda od sredine 17. stoljeća do početka I. svjetskog rata“ je povijesno-genealoški prikaz zagvoškog stanovništva u navedenom razdoblju. Obuhvaća povijesno područje Zagvozda koje je pripadalo župi Zagvozd (naselja Zagvozd i Rastovac). 

Knjiga se sastoji od dvije cjeline. U prvoj cjelini Tragovi prošlosti, donose se osnovni podatci o mjestu Zagvozdu, povijesno-demografske prilike, statistički podaci uz prikaz povijesnih dokumenata te njihova analiza. Opseg i raspored građe pruža značajne informacije o poznatim, manje poznatim i do sada nepoznatim činjenicama o zagvoškom stanovništvu. Ovoj cjelini pridodano je poglavlje o župi Zagvozd sa sažetkom iz njezine povijesti, zagvoškim župnicima i svećenicima te zagvoškim crkvama.

Druga cjelina sastoji se od dva dijela, Zagvoška prezimena i Rastovačka prezimena (s poimeničnim prikazom stanovništva od sredine XVII. stoljeća do početka I. svjetskoga rata). Uz svako zagvoško i rastovačko prezime navode se: osnovni podatci, podrijetlo, povijesni razvoj prezimena, statistički (popisni) podatci i sl. Poimenični prikaz zagvoškoga stanovništva metodološki je strukturiran kao rodoslovlje, prikazan načinom koji čitatelju može biti razumljiv i pregledan. Knjiga je dopunjena fotografijama, tablicama i preslikama povijesnih dokumenata.

Bilješka o autoru:

Petar Matković rođen je 10. kolovoza 1961. godine u Imotskom. U Medovu Docu i susjednom Grabovcu pohađa osnovnu školu. Srednju Građevinsku-tehničku školu završava u Splitu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Radi u Županijskom zavodu za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije. Voditelj, odgovorni planer i suradnik je u izradi i donošenju više prostornih planova uređenja: lokalne, regionalne i državne razine. Autor je desetak realiziranih arhitektonskih projekata (stambenih zgrada, škola i crkava).

Napisao je dokumentarno-povijesnu knjigu, Medov Dolac – ljudi, gradine, puti, Matica hrvatska, Ogranak Imotski, 2011. i Rodoslovlja Medova Doca i Dobrinača, Redak, Split, 2013.

Ključne riječi: Zagvozd, Rastovac, stanovništvo Zagvozda

E-mail: Petar Matković

Naslov: Stanovništvo Zagvozda od sredine XVII. stoljeća do početka I. svjetskoga rata
Autor: Petar Matković
Broj stranica: 684
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-412-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.