ŠLJIVE KOŠTICA ILI SRNDAĆA KOŠČICA, Marko Silov

ŠLJIVE KOŠTICA ILI SRNDAĆA KOŠČICA, Marko Silov

SKU: W-1142

10,62  (80,02 kn)

Autor: Marko Silov

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

„Prvijenac Marka Silova žanrovski je koktel kojim autor koketira s nadrealizmom, ludizmom, apsurdom i magijskim realizmom. Već sam naslov Šljive koštica ili srndaća koščica dobro nas upućuje na ono što nas unutra čeka.

Autorova preokupacija igrom riječi, frazama i floskulama vidljiva je već nakon nekoliko prvih pročitanih minijatura. Poetski kalambur izvire iz suprotnosti i dvojnosti, pa autor hororu suprotstavlja rimu, ozbiljnosti igru, modernom magijsko i drevno, a klišeju nameće racio. Zbirka je to poetsko-proznih fragmenata koji se na nekim mjestima pretvaraju u filmske kadrove, a na drugima u pomno osmišljene partiture.

Protagonisti mikro priča su bića zatvorena u svoje misli i maštu koja im se nameće stvarnijom od stvarnosti, a sitne, dnevne preokupacije njihova uma rastu i dolaze u prvi plan pa tako začudno i nevjerojatno već u sljedećem trenutku postaje stvarno i svakodnevno.

Premda prošarana igrom Silovljeva zbirka itekako je duboko promišljen tekst prepun višeznačnosti koji nas odvodi na put od svijeta iza zrcala do intimnog svijeta koji počiva u nama.“

Marina Gudelj

Bilješka o autoru:

Marko Silov rođen je 1991. godine u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Živi i radi u Splitu.

Ključne riječi: Fragmentarna proza, nadrealizam, groteska, ludizam, kalambur, magijski realizam, apsurd, Marko Silov

E-mail: Marko Silov 

 

Naslov: Šljive koštica ili srndaća koščica
Autor: Marko Silov
Broj stranica: 82
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-760-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.