SLIKE NA KOŽI, Nada Vukašinović

SLIKE NA KOŽI, Nada Vukašinović

SKU: W-1348

11,95  (90,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

poezija

 

Bilješka o autorici:

Nada Vukašinović rođena je u Osijeku, a za Zagreb je vezuje njezino školovanje, obiteljski i profesionalni život. Završila je pedagogiju, komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu. Piše poeziju, kratke i putopisne priče, okušala se književnoj fantastici i pisanju kriminalističkih priča. Objavljuje priče u časopisima i na internetskim portalima. Sudjeluje na natječajima za poeziju, kratku i putopisnu priču u Hrvatskoj i u regiji. Objavila je kratke priče u međunarodnoj zbirci kratkih priča Jesenja nota i poeziju u međunarodnoj zbirci Snovi sjećanja 2 (2018), poeziju u zbirci Zagreb na dlanu (2020) te u tridesetak zbornika i časopisa u tiskanom i elektroničkom obliku. Njezina priča „Pila sam kavu s Carlom del Ponte“ uvrštena je antologiju suvremenih kratkih književnih formi na Međunarodnom festivalu suvremenih književnih formi u Skopju (2021). Na književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture 2021. godine dodijeljena joj je za poeziju Plaketa Pavleka Miškine.

Nagrađena je na anonimnom natječaju Matice hrvatske u Osijeku za najbolji prozni tekst u 2014. godini, a u 2015. godini objavila je knjigu kratkih priča Slučajno. 2020. godine dobila je potporu Ministarstva za kulturu za pisanje knjige kratkih priča. Kratke priče i poeziju objavljuje na https://www.facebook.com/Moje-niti-

234355380451462/

Objavila je knjige kratkih priča: Slučajno (2015) i Izgubljena rijeka (2021

Ključne riječi: kako ćete znati? kako je bilo?
svjedočenje, spašavanje slika,
potpis slikama, slike na koži,
istraživanje svjetla, nada u stihovima;
ispitivanje daljina, blizina, vremena, jezik;
traženje odgovora, odgovor u pukotinama,
odgovor u vidljivosti, nevidljivost, odustajanje;
stihovi u kojima se pronalaze, drugi koji nam trebaju, drugi da bi preživjeli, stihovi da bi preživjeli.

E-mail: Nada Vukašinović

 

Naslov: SLIKE NA KOŽI
Autorica: Nada Vukašinović
Broj stranica: 102
Nakladnik: Hrvatski sabor kulture
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-6074-35-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.