SELO MOJE MALO, Vera Skert

SELO MOJE MALO, Vera Skert

SKU: W-0878

9,03  (68,04 kn)

Autor: Vera Skert

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Vera Skert rođ. Gavran je u ovoj knjizi dala, kroz opis obiteljske povijesti hercegovačke obitelji Gavran u sokaku po imenu Čardak bosanskoposavskog sela Zborište, krasan prikaz prohujalog vremena prve polovice dvadesetog stoljeća.

Ima tu i prikaza svega što se uzgajalo od životinja i biljaka, kako se sve to prerađivalo i čuvalo, kako se kuhalo i spremalo zimnicu, kako su se spravljali lijekovi, sve s receptima, kakvi su bili odnosi u obitelji, podjela poslova, kako su rasla djeca i smjenjivale se generacije, kako su tekli vjerski život i međunacionalni odnosi, i nevolje ratne i poratne.

Čitajući ovu knjigu čitateljstvo modernog doba može dobiti ne samo iznenađujući uvid u to kako se odvijao život opisane generacije, prije industrijalizacije, nafte, struje i plastike, nego i kako se vjerojatno odvijao život mnogih prethodnih generacija prohujalih stoljeća, otimanjem marljivim radom svakodnevnih zalogaja od zemlje i neba.

Bilješka o autorici:

Vera Skert je rođena 1936. godine u selu Zborište, na pola puta između Bosanskog Broda i Dervente, gdje je završila osnovnu školu. Srednju školu je završila redovito i uz rad, godinu ovdje, dvije ondje, kako je to već u poratnom razdoblju išlo. Osim sedam godina provedenih u Travniku, ostatak radnog vijeka je provela u Slavonskom Brodu, prvi dio u tvornici “Đuro Đaković”, na administrativnim i – nakon stjecanja diplome pravnika – pravnim poslovima, a kasnije na mjestu sutkinje u brodskom uredu osječkog Osnovnog suda udruženog rada. Za vrijeme drugog dijela radnog vijeka bila aktivna u društvenom i političkom životu u Slavonskom Brodu.

Ključne riječi: memoari, Gavran, Zborište, Bosanska Posavina, Hercegovina, hercegovci, seoski život

E-mail: Vera Skert

Naslov: Selo moje malo
Autorica: Vera Skert
Broj stranica: 230
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-566-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.