SEKS I SELO, Ivka Knežević

SEKS I SELO, Ivka Knežević

SKU: W-0912

17,12  (128,99 kn)

Autor: Ivka Knežević

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Roman Seks i Selo je fikcija fokusirana u svakodnevici. Selo je metafora za našu stvarnost u kojoj su obrazovanje, poštenje, ljudska vrlina i čast marginalizirani, dok istodobno ljudi koji svojim društvenim statusom posjeduju moć, upravljaju posredno i neposredno našim životima, često svojom  bahatošću, nepoštenjem, iznudama… Njihova egocentričnost uključuje, svakako, i seks koji se u odnosima jačih i slabijih podrazumijeva.
U romanu se nižu likovi koje susrećemo u životu i čiji primitivizam i nasilnost imaju katkada razornu i zloćudnu energiju, tzv.ugledne malograđane, nesolidarnost u nevoljama, izoliranost hrabrih pojedinaca poput Lorete, osobe snažnog duhovnog i moralnog integriteta i samohrane majke autistične djevojčice.
Opisan je svijet takvih bića i nepripremljenost zajednice da ih prihvati, stereotipi i predrasude koje ih najčešće u životu prate. A oni su za one koji ih upoznaju – zemaljski anđeli.
Bez obzira na dramatičnost i ozbiljnost teme, čitatelj će čitajući Seks i Selo doživjeti salve smijeha zato što  u tekstu ima duhovite ironije, snažnog humora, paradoksa, a najmanje cinizma.
Jer, sve ljudske mane i površnosti dane su dobronamjerno i s puno želje da ih čitatelj uoči, ali da se zbog toga ne osjeća loše, naprotiv, da se smije jer su relacije baš tako opisane.
I sve pršti od neuništivoga žilavog optimizma. 

Bilješka o autoru/autorici:

Ivka Knežević rođena je 1984. godine u malenom selu Dalmatinske zagore. Završila je Jezičnu gimnaziju u Omišu, zatim studij Hrvatskoga jezika i književnosti u Zadru te stječe naziv profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Nakon kratkog rada u struci, posvećuje se djeci i davnoj strasti – pisanju. Više od četiri godine radi kao kolumnistica za portal Jolie.hr., u slobodno vrijeme piše blog Simply Ivka, ima svoju stranicu Ivka Knežević na Facebooku i Instagram profilu.

Ključne riječi: Seks, Selo, raznolikost, autentičnost, površnost, kreativnost, sirove strasti, ogovaranje, samospoznaja, smijeh

E-mail: Ivka Kneževića

 

Naslov: Seks i selo
Autor: Ivka Knežević
Broj stranica: 184
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-597-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.